Обіцянки Каспрука. Чи виправдав мер сподівання чернівчан?

13.06.2017

каспрук

Нещодавно на офіційному сайті Чернівецької міської ради з’явилося повідомлення, що за даними сайту «Слово і Діло» Олексій Каспрук виконав менше половини своїх обіцянок, але все одно за цим показником зайняв третє місце серед усіх мерів обласних центрів України.

Раніше, коли у цьому рейтингу Олексій Павлович пас задніх, він та його оточення зневажливо ставилися до аналітики «Слово і Діло» і не вважали за потрібно повідомляти про неї на сайті Ратуші. Але коли з’явився хоча б якійсь привід, а більше похвалитися особливо не має чим, 48% виконаних Олексієм Павловичем обіцянок нам подають ледь не як отримання Україною безвізового режиму.

Так якщо подивитися на список, так би мовити, виконаних Каспруком обіцянок, то не знаєш чи сміятися, чи плакати. Адже більшість із них це обіцянки із розряду «я обіцяю, що після дня обов’язково настане ніч, а земля й надалі обертатиметься довкола сонця».

Такий собі дешевий популізм спрямований виключно на підвищення відсотків уявної ефективності нашого мера.

Каспрук пообіцяв залишитися на посаді мера Чернівців. Сказав – зробив. Молодець. От тільки не зовсім зрозуміло, яка практична користь чернівчанам від того, що Каспрук пообіцяв залишитися мером і ним залишився.     

Каспрук заявив, що «Калинівський ринок» залишиться у комунальній власності і буде реформований з урахуванням сучасних норм. Скажіть, а коли за часів Каспрука піднімалося питання про те, що ринок треба вивести з комунальної власності? Відповідь – ніколи. Тому обіцянка абсолютно абсурдна. Ну а щодо реформування, то ринок постійно динамічно розвивається в незалежності від того є Каспрук чи його не буде.

Карімова Каспрук

Каспрук заявив, що через 2-3 місяці в Чернівцях повноцінно працюватиме 3G. Так і бачимо як Ірина Карімова та Ярослав Кушнірик тягнуть кабеля та встановлюють нове обладнання на вишках Vodafone та Київстару.

Мобільним інтернетом займаються оператори мобільного зв’язку. І 3G у Чернівцях з’явився згідно їхніх планів розширення мережі покриття, а не від того, що і коли сказав Каспрук.

Каспрук пообіцяв, що до кінця 2015 року відремонтованою вулицею Б. Хмельницького можна буде користуватись. Каспрук пообіцяв навесні 2016 року розпочати укладання бруківки на вулиці Богдана Хмельницького. Скільки Каспрук ремонтує вулицю Хмельницького, стільки її мешканці, ризикуючи своїм здоров’ям, нею користувалися. Адже телепортів мер їм чомусь не обіцяв.

Щодо бруківки, то краще б Каспрук цього не обіцяв, бо нещодавня злива наочно довела, що уклали її неякісно. Тим більше, що обіцянка почати не означає обіцянку закінчити. Що врешті-решт ситуація з Хмельницького і довела.

Каспрук пообіцяв запровадити «Картку чернівчанина». Формально Каспрук свою обіцянку виконав. Але всі чудово розуміють, що передвиборчий мегапроект Олексія Павловича обернувся великим провалом. Запускали його поспіхом. Пенсіонерам ці картки оформляли ледь не в примусовому порядку, а згодом ще й банк, який видавав ці картки збанкрутував.  На цьому все і зупинилося. Ніхто не знає, де можна скористатися передбаченими карткою знижками і чи діють ці знижки взагалі? Жодних переваг порівняно із звичайною банківською картою «картка чернівчанина» не дає. Свою функцію передвиборчого піару вона виконала і пішла у небуття, адже Каспрук про неї більше не згадує.

каспрук картка

 Каспрук пообіцяв, що для будівництва нового стадіону виділить близько 3 млн. грн. По-перше, більшу частину коштів на будівництво стадіону біля «Електронмашу» виділяє УЄФА. А по-друге, Каспрук щось комусь може виділити хіба що зі своєї кишені, адже міським бюджетом розпоряджаються депутати, саме вони виділили 3 мільйони на стадіон і Каспрук тут ні до чого.

 Каспрук заявив, що на дитячих майданчиках встановлять столи для гри у настільний теніс. Це, звісно, добре, що Каспрук турбується про фізичний розвиток  підростаючого покоління. Але зараховувати собі декілька тенісних столів у великий плюс – це аж занадто дріб’язково навіть для політика місцевого штибу.каспрук_теніс

Ось далеко неповний перелік «звершень» Олексія Павловича у комунальній, соціальній та економічній сферах нашого міста. І можна було б просто посміхнутися і звертати на це уваги, але проблема полягає у тому, що Каспрук за три роки свого керування містом не виконав жодної серйозної обіцянки.

У списку невиконаних залишаються обіцянки відкрити у травні 2016 вулицю Богдана Хмельницького, забезпечити до кінця 2015 року учасників АТО земельними ділянками та ініціювати прийняття державної програми забезпечення їх квартирами, реалізувати проект Прутського водозабору.

Знаходяться у процесі, але скоріш за все не будуть виконані, обіцянки відремонтувати до кінця цього року кінотеатр Миколайчука, запровадити електронний квиток, оновити тролейбусний парк, відремонтувати вулицю Хотинську і багато інших.

каспрук_михайлішин

Погодьтеся, що другий список виглядає набагато вагоміше і вирішення саме цих проблем життєдіяльності міста однозначно принесло би більше користі чернівчанам.

Та Олексій Павлович вирішив брати не якістю, а кількістю. Роздав купу непотрібних обіцянок, більшість яких виконалися без його участі. Нібито, увійшов до трійки найкращих мерів і тішиться.

Але не варто забувати, що у Віталія Михайлішина, який керував містом до Каспрука було 73% виконаних обіцянок. І серед них були, справді, важливі речі для Чернівців та мешканців міста.

Андрій Тисовський

     

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи