Суд визнав незаконним, підписане Каспруком рішення, про виділення квартири чиновниці Ратуші

12.06.2017

Будинок Українська ремонт1

Чиновниця вже мала квартиру, а в черзі на отримання житла перебувала на 1072 місці.

Днями стало відомо, що згідно рішення Апеляційного суду чиновниця Ратуші має повернути громаді міста квартиру, яку вона незаконно отримала від міської влади.

Нагадаємо, що протягом 2015-16 років виконавчий комітет, який очолює мер Олексій Каспрук, прийняв декілька напівтаємних рішень в результаті яких начальниця відділу обліку та приватизації майна Департаменту економіки Чернівецької міської ради Любов Іванівна Цибух отримала будівлю у затишному дворику на вулиці Українській,22 для відновлення під житло. Хоча, спершу вони були закріплені за міським центром соціальних служб для молоді.

Рік тому завдяки громадським активістам та небайдужим журналістам ця ситуація набула розголосу і нею зацікавилася прокуратура.

В принципі, ніхто не сперечається із тим, що чиновники теж люди і їм теж треба десь жити.

Та якщо подивитися на декларацію саме цієї чиновниці, то бажання переживати за те, що їй необхідно поліпшити житлові умови, якось автоматично відпадає.

Пані Цибух одноосібно володіє двома земельними ділянками площею 14010 та 1968 квадратних метрів. Є співвласницею квартири площею 72,90 квадратних метрів  у центрі міста на вулиці Льва Толстого. Її чоловік володіє дачним будинком площею 27 квадратних метрів та земельною ділянкою – 496 квадратних метрів.

Тому виникає логічне питання – на яких підставах і за які заслуги начальниця відділу обліку та приватизації майна отримали такий шикарний подарунок у вигляді квартири у самісінькому історичному центрі Чернівців???

Зрозуміло, що і чиновники Департаменту економіки і профспілка, які готували ці рішення знали про статки родини Цибух. Знали вони і, що, навіть, у пільговій черзі на поліпшення житлових умов вона перебувала на 1072 місці.

Знав про це і Олексій Каспрук, який без зайвих докорів сумління підписав незаконне рішення про виділення житла своїй підлеглій.

Найстрашнішим у цій ситуації є той факт, що посадовці Ратуші весь час робили і продовжують робити вигляд, що нічого страшного не сталося. Більше того, незважаючи на рішення Першотравневого суду, який визнав передачу квартири незаконною, не побоялися подати апеляцію.

І це при тому, що саме чиновники усіляко гальмують реалізацію, прийнятої депутатами міськради, програми забезпечення квартирами учасників АТО та членів родин загиблих. Але при цьому дозволяють собі дерибанити нерухомість, яка належить громаді міста, сподіваючись, що ніхто про це не дізнається.

Радує те, що після рішення Апеляційного суду у цій справі можна поставити крапку. Та, неприємний осад від неприхованого цинізму Каспрука та його підлеглих все одно залишається…

Андрій Тисовський 

укр1

укр2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи