Молодик знайшов в інтернеті інструкцію як займатися рекетом і вимагав у чернівчанина 5 тисяч доларів (відео)

11.06.2017

шахрай

До поліції із заявою звернувся 58-річний житель Чернівців, який поскаржився, що невідомі особи з погрозами вимагають у нього 5 тисяч доларів США.

Вже невдовзі працівники відділу боротьби з організованою злочинністю УКР ГУНП в Чернівецькій області спільно з кіберполіцією встановили особу власника електронного гаманця, на який заявник мав перерахувати вказану суму. Ним виявився 21-річний чернівчанин, раніше не судимий.

9 червня під час проведення санкціонованого обшуку за місцем фактичного проживання парубка поліцейські виявили та вилучили докази його причетності до вимагання коштів. А саме: комп’ютерну техніку із підтверджуючими записами вимагання, – повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Як розповів молодик, в інтернеті він знайшов інструкцію з написання «залякуючих» листів. Такі записки з погрозами він планував підкинути кільком людям і виманити у них певні суми коштів. Але після першої ж спроби до вимагача завітала поліція.

шахрай1

Окрім доказів причетності до вимагання грошей, поліцейські виявили та вилучили у парубка згортки речовини рослинного походження, схожої на марихуану, електронні ваги, пристрій для куріння наркотичних засобів, поліетиленові пакети для фасування, а також записи із «закладками» для подальшої реалізації наркотичних засобів. Хлопець пояснив, що ідею торгувати наркотиками теж запозичив із всесвітньої інтернет-мережі. Вилучене направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення відповідних експертиз.

Зловмисникові загрожує покарання, передбачене частиною 2 статті 189 (Вимагання) та частиною 1 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. На даний час тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини