Знаючи про зливу, комунальники не почистили зливові мережі на проблемних вулицях

08.06.2017

парк_потоп

У тому, що значну частину міста вчора затопило чернівецькі чиновники та комунальники винною зробили тільки погоду і, судячи з усього, ніхто з них за свою бездіяльність жодної відповідальності не понесе.

Принаймні, такий висновок можна зробити із сьогоднішнього брифінгу директора Департаменту житлово-комунального господарства Ярослава Кушнірика за результатами ліквідації наслідків вчорашнього стихійного лиха.

Хоча результати, м’яко кажучи, невтішні. Усі чернівчани вчора бачили, як вулиці міста за лічені хвилини перетворилися на стрімкі, бурхливі річні потоки через те, що не спрацювала зливова мережа. Найбільш проблемними виявилися ділянки біля залізничного вокзалу, біля ТЦ “Депот”, кільця за Прутом, вулиці Руської, кільця біля «Туристу», парку Шевченка, якими не можна було ні пройти, ні проїхати.

Тому виникає логічне запитання, чому на цих ділянках не були проведені додаткові роботи по підготовці зливової мережі до дощу, адже гідрометеоцентр за декілька днів попереджав, що 7 червня на Чернівці очікує стихійне лихо, було розіслане відповідне штормове попередження.

Та згідно інформації розміщеної на офіційному сайті міської ради ніхто цього і не збирався робити. За останній тиждень проводили якісь роботи на Дзержика, Заставнянській, Небесної Сотні, 2, Галицькому шляху, Чернишевського, 28 Червня, Прутській. Хоча знаючи про штормове попередження основні зусилля комунальників мали б бути зосереджені на найбільш проблемних ділянках.

Більше того, як повідомив сьогодні Ярослав Кушнірик усі решітки та зливові колодязі були готові до дощу. А от рівень цієї «готовності» вчора змогли оцінити чернівчани.

У Ратуші ж вирішили все списати на велику кількість опадів до якої наші мережі чомусь виявилися не готові.

Звісно, фактор погоди треба враховувати, але це не є виправданням для чиновників, бо вчора у Чернівцях у прямому сенсі вийшла ситуація, коли спасіння потопаючих – це справа рука самих потопаючих.

Андрій Тисовський

Коментарі
  • дивно, що Кушнірик ще щось зміг сказати, а не прийшов і прямо заявив, що “у всьому винен дощ, він чого лиє”. Пдрахують збитки, певний відкат собі зароблять, а наступного разу картина така ж буде – місто буде тонути у воді

  • Ви реально думаєте, що з таким потоком води могла справитись навіть ідеальна зливова мережа????

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини