Суд визнав незаконними дії патрульних поліцейських, які у Хотині затримали підлітка-інваліда

02.06.2017

суд_Хотин

У Хотині завершився суд по справі про побиття співробітниками поліції неповнолітнього інваліда і його друга.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року, в Хотині, були незаконно зупинені і побиті двоє молодих хлопців. Для цього поліція застосувала зброю. Автоматом було розбите бокове скло. Співробітники патрульної поліції і прикріплений до них в патруль колишній «беркутівець» відмовилися представлятися і показувати свої службові посвідчення. Вимагали вийти з машини і висували незаконні вимоги – пред’явити документи. Один з хлопців відразу попередив їх про те, що він є неповнолітнім і має групу інвалідності. Вихованці Олега Йосипіва, зрозумівши, що перед ними хлопці, які не зможуть захистити себе, тут же застосували фізичну силу, в результаті спровокувавши напад у підлітка-інваліда. Швидка допомога була викликана тільки після того, як патрульні злякалися відповідальності за вчинене правопорушення. Хлопець був терміново госпіталізований.

Далі, порушивши всі можливі і не можливі законодавчі акти, патрульні склали протокол про непокору «законним» вимогам поліцейських і направили справу до суду. Суд уже кілька разів відправляв справу на доопрацювання, так, як вона була «шито білими нитками». До сьогоднішнього дня в патрульної поліції не можуть придумати законні причини складання протоколу про «непокору», – повідомляє police.cv.ua

І ось сьогодні, Хотинський районний суд, прийняв постанову. Дії патрульних поліцейських і співробітника ГУ НПУ в Чернівецькій області визнані незаконними. Поліцейські зобов’язані заплатити грошову компенсацію за розбите скло і нанесену моральну шкоду потерпілим. На судовий розгляд з молодим хлопцем поліція кинула аж п’ятьох своїх адвокатів. Але правда восторжествувала. Суддя Хотинського районного суду, повністю розібрався в справі і виніс законне рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини