На Буковині голова фракції «Батьківщина» в облраді відстоює бажання громади на добровільне об’єднання

23.05.2017

12345Голова фракції «Батьківщина» у Чернівецькій облраді Альона Гливко послідовно відстоює право громад на добровільне об’єднання у рамках реформи децентралізації. Як повідомляє прес-служба обласного осередку «Батьківщини», депутат Гливко взяла участь у зборах громадян села Буківка Герцаївського району, де селяни вирішували, до якої громади приєднуватися.

«Майже півроку тому до мене як до депутата звернулася ініціативна група села із проханням допомогти їм із об’єднанням, – каже Альона Гливко. – Як кажуть активісти, переважна більшість мешканців села хочуть приєднатися до будь-якої громади Глибоцького району, зважаючи на доступність та інфраструктуру, однак, депутати сільської ради не дослухаються до волі мешканців. За словами членів ініціативної групи, на місцевих депутатів тисне керівництво району, яке змушує їх залишатися у складі Герцаївської (майбутньої) ОТГ».

Депутат повідомила, що ініціативна група вже вчетверте проводить збори села з цього питання. Цього разу за сприяння п. Гливко вдалося долучити до участі в обговоренні представників облдержамдіністрації, Офісу реформ та Асоціації міст України. Депутатка подякувала експертам за присутність на зборах та надану методичну на юридичну допомогу для проведення зборів і подальшого об’єднання.

Переважною більшістю голосів громада вирішила об’єднатися із сусідньою Тереблечанською ОТГ. Тепер справа за депутатами сільської ради, які мали би дослухатися до голосу односельчан, а не піддаватися тискові адмінресурсу.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи