Каспрук та його підлеглі навмисно зривають закупівлю нових тролейбусів для Чернівців

23.05.2017

каспрук тролейбус

Включивши до робочої групи з питання закупівлі нових тролейбусів наближених до себе осіб, міський голова Олексій Каспрук намагався зірвати її роботу. А вже колишній директор департаменту ЖКГ Сергій Погорений замість того, щоб внести на розгляд тендерного комітету 6 лотів на 20 тролейбусів, вніс 3 лоти на 11 тролейбусів.

Про це стало відомо під час сьогоднішнього брифінгу членів робочої групи.

Нагадаємо, що група, до складу якої увійшли депутати міської ради, члени виконкому, фахівці ЧТУ, розпочала свою роботу восени минулого року. Завдяки її діяльності вдалося оперативно закупити 12 якісних вживаних тролейбусів «Skoda», які вже курсують вулицями міста.

Та, судячи з усього, комусь дуже сильно не подобається, що у Чернівцях оновлюється тролейбусний парк без залучення сумнівних валютних кредитів.

Зокрема, як повідомив сьогодні депутат від фракції «Рідне місто» Анатолій Чесанов робоча група працювала досить плідно, однак перед останнім засіданням Каспрук включив до складу групи своїх радників Тетяну Лебухорську та Віктора Гіщука, які, за його словами, всіляко намагалися його зірвати. І у цьому не має нічого дивного. Тетяна Лебухорська активно проштовхувала кредит на тролейбуси, адже претендувала на освоєння 300 тисяч євро консультаційної підтримки. А Віктор Гіщук, хоч і очолює міський осередок «Самопомочі» вже давно в команді Каспрука і активно співпрацює з «Народним фронтом».

Попри спротив радників Каспрука, робоча група прийняла рішення про закупівлю 20 вживаних тролейбусів «Skoda» на що депутатами було виділено більше 20 мільйонів гривень.

Однак, у п’ятницю засідання тендерного комітету було зірване через відсутність кворуму.

А на понеділкове засідання комітету Сергій Погорений вніс лише 3 лоти на закупівлю всього лише 11 тролейбусів. Зокрема, чиновники вирішили, що замість 10 тролейбусів-«гармошок», Чернівцям вистачить 4.

Зрозуміло, що все це відбувалося не випадково і керував процесом саботажу особисто мер Каспрук.

Йому вигідно тримати місто на межі транспортного колапсу і звинувачувати у цьому депутатів. Але що найголовніше – оновлення тролейбусного парку у Чернівцях фактично останній надуманий привід для розпуску міської ради. Адже партійний бос Каспрука і голова парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, виступаючи з трибуни Верховної Ради, з піною у рота кричав, що чернівецьких депутатів треба розігнати, бо вони не купують тролейбуси для міста.

Андрій Тисовський    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини