У Чернівцях, Хмельницькому та Одесі затримано групу торговців зброєю із зони АТО (фото)

08.05.2017

сбу4

П’ятьом затриманим повідомлено про підозру.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали групу торгівців, які продавали вивезену із району проведення антитерористичної операції зброю та боєприпаси у кількох областях України, – повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники Одеського управління СБ України затримали одного з учасників угруповання під час спроби продажу автомату Калашникова з набоями.

У ході одночасних обшуків за місцем проживання зловмисників у Одесі, Хмельницькому та Чернівцях правоохоронці виявили великий арсенал зброї та боєприпасів, викрадених з військових арсеналів.

Співробітники спецслужби вилучили автомат Калашникова, три гвинтівки Мосіна, два гранатомети РПГ-18, пістолет-автомат «РАК», гвинтівку з маркуванням «ММГ ВМ», гвинтівка калібру 32 мм., по два пістолети Макарова та «ТТ», пістолет «Форт-12 М» з  глушником, пістолет-кулемет «РМ-63 ЯАК». Торгівці також зберігали десять гранат до підствольного гранатомету «ВОГ-25», гранату РГД-5 та дві «РГО», кілька тротилових шашок, чотири сигнальні міни та майже п’ять тисяч набоїв різного калібру тощо.

За місцем проживання одного з фігурантів правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення бойових набоїв.

Відкрито кримінальне провадження за  ст. 263-1 та ст. 263 Кримінального кодексу України. П’ятьом затриманим, у тому числі організатору угруповання, повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

сбу

сбу1

сбу6

сбу5

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи