Сценарій відбілювання корупції у міській освіті зрежисований у стінах Ратуші

27.03.2017

мартинюк_1

Замість обговорення корупції і кричущого випадку хабарництва в освіті, директори шкіл, яких сьогодні до сесійної зали привів Мартинюк, понад годину вихваляли начальника управління освіти.

На сьогоднішню сесію Чернівецької міської ради завітали директори декількох чернівецьких шкіл, які наввипередки почали вихваляти начальника міського управління освіти Сергія Мартинюка та розповідати про здобутки вчителів та їхніх вихованців.

Хоча, насправді, сесія була скликана після того, як на хабарі «погорів» високопосадовець управління, і було б логічно, якби директори шкіл поділилися своїм баченням того, як викорінити корупцію в міській освіті, а не співали дифірамби своєму шефу.

Все це наводило на думку, що дійство було відверто зрежисовано. А після того як стало відомо, що у п’ятницю Сергій Мартинюк майже увесь день просидів у кабінеті радниці Каспрука Ірини Карімової, став відомий і автор цього недолугого сценарію.

Як розповів голова фракції «Рідне місто» Василь Продан, у п’ятницю відбулася нарада директорів по підтримці Мартинюка, якою фактично особисто керував Сергій Мартинюк, хоча не мав права цього робити, ні з точки зору моралі, ні з юридичної,  адже розпорядженням Олексія Каспрука він відсторонений від виконання службових обов’язків.

Результатом наради стала майже одноголосна підтримка Мартинюка освітянами. Але насправді багато освітян побоялися висловити свою позицію через загрозу звільнення.

«Коли вирішили, що буде відкрите, а не таємне голосування, директор гімназії №3 Оксана Попадюк сказала, що вони не можуть відкрито говорити, бо не знають скільки Мартинюк буде на посаді, адже всі директори на річних контрактах і залежать від нього.

Тому, якщо ви хочете чути від вчителів та директорів правду, то це не може бути у присутності керівника, тим більше відстороненого. А директорів треба переводити на безстрокові трудові договори, щоб вони не боялися», – зазначив Василь Продан.Карімова Каспрук

Та сценарій захисту Мартинюка, написаний у Ратуші, якого дотримувались освітяни, виглядав як відверте знущання над здоровим глуздом. Адже коли поважні керівники шкіл та гімназій намагалися виправдати хабар у 230 тисяч гривень, прикриваючись словами про те, що у цьому не має нічого страшного і кожен має право на помилку, мимоволі задумуєшся чому вони можуть навчити наших дітей.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини