Магія грошей Бурбака

13.03.2017

1111Днями на телеканалі ТВА вийшов широко розрекламований та нібито довгоочікуваний проект «Сара в кулуарах», який, за словами журналістів телеканалу, мав стати вибухом в інформаційному просторі Чернівців.  Але, як часто буває в таких випадках, замість вибуху вийшов якийсь глухий звук з послідуючим характерним запахом з калюжі.

Зазвичай не маю звички коментувати матеріали колег ні в соцмережах, ні на сторінках «ЧТ», незважаючи на те, що ті ж самі колеги з телеканалу “ТВА”, регулярно щедро виливають лайно в коментарях на усіх, хто не підтримує чи не згоден з партійною лінією «Бурбак і ко», дотримуючись принципу «є дві думки: наша і неправильна». Але переглянув передачу і вставлю свої «5 копійок» у численні відгуки у соцмережах з припискою «дно» про новий продукт «ТВА».

Мета проекту, як стає зрозумілим після перегляду, спіймати депутатів, які не належать до «Народного фронту», на незнанні ціни кілограму картоплі, чи як по-батькові 5-го Президента України. Ідея можливо цікава і весела, якби вона не була вкрадена з аналогів, які були популярними декілька років тому на центральних телеканалах на кшталт «Дурнєва» чи «Анжеліка і депутати». До речі, журналісти «ТВА» не тільки «злизали» формат передачі, а навіть не змогли вигадати нові запитання. Про це на своїй сторінці розповіла чернівчанка Тетяна Кириленко, яка і ставила ці запитання у ролі Анжеліки кілька років тому на каналі «TVI».

«Друзі з Чернівців скинули нову рубрику телеканалу ТВА, де формат і навіть питання дублюються з ще дореволюційною рубрикою “Анжеліка і депутати” на ТВІ. Але я не те що не проти, я дуже за, щоб такий формат продовжувався на місцевому телебаченні! Тільки питання треба інші, колеги», – написала вона у пості.

Та зрештою, вкрали собі формат, зплагіатили питання, з ким не буває. Але, як виявилось, ще й на монтажі вправно відпрацювали вкладені в них кошти Максима Юрійовича, і навіть якщо депутат давав правильну відповідь, потім це вирізали і вставляли його інші фрази. Можливо про це б ніхто і не дізнався, якби відповіді на ці запитання депутата Бешлея не зняв хтось інший.

«Прикро (не здивований), але намагаючись видати бажане за дійсне, журналісти ТВА вдаються до брудних прийомів. Тепер сумніваюсь, чи заради “сенсацій” не змонтували коментарі інших депутатів. При всій повазі до праці журналістів, у провокаційних програмах більше не братиму участь», – прокоментував цю передачу Володимир Бешлей на своїй сторінці в мережі фейсбук.

Через погану якість звуку ми додали до відео субтитри

На відео видно, як депутат на питання «хто автор гімну України » дає чітку і правильну відповідь називаючи і автора слів, і автора музики. Та в змонтованому варіанті передачі, цю відповідь чомусь «випадково» вирізали і сфальсифікували.

Можна довго і палко розповідати всюди про стандарти та етичні норми журналістики, можна поливати брудом інші ЗМІ називаючи  їх продажними та брехливими, можна навіть входити до медіа-профспілок, а потім забути про все це, та взяти і випустити в ефір «Сару в кулуарах» . І звісно продовжувати вважати себе чесним, порядним та незаангажованим, адже гроші Бурбака здатні творити справжню магію і додають +100 до скілу «непродажність».


Олексій Пономаренко
, для рубрики «Блоги»

Коментарі
    • ТВАрі то вже замало для лайнометів пелехатоущербних. Лицарі ТВАрі! неінакше а тіко так тепер і навекі))))))))))))))))) клоуни брехливі)))))))))))

  • раджу тВАрям реєструвати чергову ГО”захіст журналістов ТВАрей буковінскіх”. ото вже клоуни кулявлобні

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини