Підприємців почали «пресувати» новими «драконівськими» штрафами

24.02.2017

cms-image-000003782За порушення законодавства про працю – штраф 320 тисяч гривень

23 лютого Чернівецька міська рада ухвалила звернення до Верховної Ради України з проханням підтримати законопроект №5711, яким скасовуються драконівські штрафи для підприємців. Про це на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» повідомив депутат Чернівецької міськради від фракції «Рідне місто» Володимир Бешлей.

Нагадаємо, нещодавно був прийнятий закон, згідно якого максимальний розмір штрафу за порушення законодавства про працю становить 320 тисяч гривень. І сьогодні в Україні є вже перші випадки накладення максимальних штрафів.

 «6 грудня 2016 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» №1774-VIII, яким встановлено нереальні, неспівставні розміри санкцій за порушення законодавства про працю.

Так, максимальний розмір штрафу за порушення законодавства про працю становить 320 000 гривень, тоді як за самовільне користування надрами максимальний штраф в розмірі 510 гривень, за викрадення чужого майна –510 гривень, за незаконну вирубку лісу –170 гривень, за порушення правил ядерної безпеки –1700 гривень.

Введення нереальних розмірів штрафів, за які суб’єкти підприємництва та посадові особи відповідають усім своїм майном, стане причиною для ліквідації робочих місць, зменшення виробництва товарів і послуг, тінізації економіки.

У зв’язку з цим просимо Верховну Раду України підтримати проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства» (№5711)», – йдеться у тексті звернення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи