У «Народному фронті» не можуть розібратися хто має розпустити Чернівецьку міську раду

21.02.2017

Бурбак Федорук Фищук

Ледь не кожному ефірі нардепи від «Народного фронту» Максим Бурбак та Микола Федорук погрожують Чернівецькій міській раді розпуском. Щоправда, далі слів справа, звісно, не зрушила, бо їхні молодші «колеги по розуму» Олександр Фищук та Олексій Каспрук особливого ентузіазму в цьому питанні не проявляють. Тож, усі «гучні» заяви про те, що цьому скликанню міської ради залишилося недовго жити виявилися нічим іншим, як звичайною профанацією.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року  після того як депутати відмовилися голосувати за сумнівний валютний кредит, Каспрук грізно повідомив, що буде ставити питання про розпуск міської ради. Таку позицію свого однопартійця постом у фейсбуці підтримав нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак і дав команду Олександру Фищуку готувати грунт для розпуску міської ради. Зокрема, голова ОДА мав виконати почесну місію підготувати відповідне подання на Верховну Раду.

 «Є один спосіб вирішити ситуацію у міській раді: це перевибори. Я підпишу подання на розпуск міської ради», – заявив тоді Олександр Фищук і пообіцяв, що буде створена відповідна комісія, яка шукатиме порушення у діях депутатів.

Зважаючи на таку заповзятість «фронтовиків» у боротьбі із демократією у Чернівцях, подання вже мало бути підготовлене, підписане і відправлене до Києва.

Та у нещодавній відповіді ОДА на запит одного з місцевих видань йдеться, що «Говорити про якусь конкретику у питанні підготовки подання стосовно дострокового припинення повноважень та призначення Верховною Радою України позачергових виборів Чернівецької міськради ще зарано».

На своєму ж сьогоднішньому брифінгу Фищук нарешті зізнався, що процес гальмує Олексій Каспрук, бо без його письмового звернення  у губернатора, так би мовити, зв’язані руки, хоча про необхідність такого звернення раніше чомусь ніхто не говорив.

«Офіційно звернення від міського голови з цього приводу не було»,- зазначив сьогодні голова ОДА.

І виходить якась дивна ситуація: минуло майже два місяці з того часу, як Бурбак дав команду «мочити», а Каспрук та його армія чиновників за цей час не спромоглися підготувати формальний папірець? Якось слабо у це віриться.

Тому, можна припустити, що Каспрук вирішив зачаїтися і не виконувати вказівку Бурбака, бо зрозумів, що законних підстав для розпуску ради не має. Фищук у цій ситуацій теж у виграші, бо поки формально від нього нічого не залежить

Цікаво тільки як на такий своєрідний демарш відреагує Максим Бурбак, який не любить, коли його команди не виконуються.

Андрій Тисовський  

Коментарі
  • Бурбак напише кляузу Авакову, щоб той взяв це на особистий контроль))) 🙂

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини