Як у Ратуші намагаються «прокатати» чернівчан на мільйон

18.01.2017

У Ратуші запевняють, що гірка, встановлена на Соборній площі коштує щонайменше 1,2 мільйони гривень, тож ми вирішили перевірити її справжню вартість.

ковзанкаНезважаючи на те, що у минулих роках, під час Новорічно-Різдвяних свят, найбільш масовою за відвідуваністю атракцією був безкоштовний льодовий майданчик, цьогоріч чернівецькі дітлахи його не побачили.

Олексій Каспрук, вже звично, через лояльні до себе ЗМІ, нагодував чернівчан «відмазками» мовляв у всьому винен благодійний фонд “Firtash Foundation”, бо не захотів давати гроші. Та згодом брехню Каспрука викрили і виявилось, що ніхто у фонд з міської ради навіть не звертався.

Та після того як депутати виділили на сесії один мільйон гривень на заходи з нагоди Новорічних свят, здавалось безкоштовна ковзанка таки буде. Але чернівецькі діти стали заручниками непомірних, і нічим не підкріплених, політичних амбіцій Каспрука, і замість ковзанки, від якої принципово відмовився Олексій Павлович, на площі з’явилась гірка для сноутюбів, яку так і не встигли змонтувати до урочистого відкриття Різдвяного містечка.

Певно зимова гірка без снігу не надто додавала святкового настрою дітям, тож улюбленою забавкою для малюків вона так і не стала. Досить часто гірка була порожньою, та й у час-пік особливих черг спостерігати не доводилось, адже її можна було бачити на одній із веб-камер Чернівців он-лайн. Натомість ковзанка була забита від ранку і до закриття увесь місяць.

Гірка

Чому ж все ж таки замість готової зимової атракції ковзанки вирішили поставити гірку без снігу?

А виною всьому мабуть чиїсь непомірні апетити. Під час брифінгу Олексій Каспрук назвав вартість цього атракціону для міста і виявилось, що ми купили лише конструкцію самої гірки за 200 тисяч гривень, а покриття ми беремо в оренду орієнтовно за 150-200 тисяч гривень на місяць, але потім місто його планує викупити, і вартує воно один мільйон гривень.

Такі шалені цифри нас здивували, адже покриття гірки ніби не із дорогоцінних металів, тож ми вирішили перевірити чи бува ніхто з міських чиновників не вирішив «взути» чернівчан з ціною за покриття.

Ми зателефонували на фірму, що займається продажем і монтажем штучного покриття для лижних і тюбінгових трас і отримали прайс в якому є три види покриття для тюбінгових спусків. Площу встановленої на Соборній площі гірки не складно порахувати орієнтовно на око, це десь 100 квадратних метрів, але візьмемо за основу з запасом 120 м2.

Отже найдешевше покриття, яке судячи з опису і встановлене на чернівецькій гірці, коштувало б місту 550 тисяч гривень, а найдорожче покриття вартувало б 750 тисяч гривень. Але аж ніяк не згаданий Каспруком на брифінгу мільйон гривень. І це ще ми не враховуємо знижки, які обіцяли при купівлі покриття на велику гірку, таку як в Чернівцях, або ж у разі купівлі легкого б/у-покриття, що використовувалось для промо-акцій.

Виходить, що сьогодні місто бере в оренду покриття гірки за 200 тисяч гривень на місяць, яке вартує 500 тисяч, і ще планують взяти з бюджету один мільйон гривень на його викуп для встановлення в парку.

Звичайно, всі в Україні звикли до корупції і системи відкатів, але останнім часом це ганебне явище не тільки не викорінили, а відсотки відкатів значно зросли, і приміром можуть слугувати чернівецькі чиновники. Також зовсім не здивуємось, якщо бізнесмен, що планує продати місту цю гірку якось пов’язаний із сильною командою для складних часів.

Доречно буде й згадати, що поки чернівецькі дітлахи ігнорують «золоту» гірку Каспрука, чернівецькій ковзанці радіють діти в іншому місті куди її перевезли після відмови в Ратуші її встановлювати на Соборній площі. Певно там мер мабуть має менші політичні амбіції та менші фінансові апетити, але натомість справді дбає про своїх виборців та їх дітей.

П.С. Редакція нашого видання готова надати Олексію Каспруку прайси на закупівлю покриття для гірки за більш адекватними цінами. І таким чином зекономити місту пів мільйона гривень бюджетних коштів.

Роман Данильчук  

Гірка-2

гірка3

Коментарі
  • МІльйон коштує покриття разом із сноутюбами. Чи на ср..ці будете кататися? Правильно порахуали – 750 тисяч гривень коштує покриття + 250 тисяч гривень сноутюби. По відкати і корупцію-то до ваших власникв, кожний думає у міру своєї зіпсутості.

    • Ірина Ігорівна, по-перше там стоїть не найдорожче покриття, по-друге ще раз нагадую за знижки, по-третє це за оті 5 беушних тюбів ви хочете заплатити 250 тисяч? То хто тут горе-рахувальник? Може хтось горе-грошевикрадальник? В прайсі новий тюб коштує від 200 до 300 євро в залежності від діаметру, це 30-40 тисяч за 5 штук, то хто не вміє рахувати? Крадіть, але трохи майте фацу, як кажуть на Буковині.

    • Дивно, Ірина Карімова читає Таймс і коментує навіть) Ви взагалі бачили якість тих сноутюбів?) По-перше, за 250 тис.грн. можна бкло взяти їх чистішими і новішими, а по-друге – треба передбачати часом смаки чернівчан. Сенс з тієї гірки, якщо навіть діти неохоче там катаються. А для молоді – то взагалі цьогоріч окрім як селфитись немає що робити.

  • Льодовий майданчик Фірташа поїхав в інше місто ще до прийняття сесією рішення про виділення коштів. Тому фонд Фірташа і морозився. А звертатися до Фірташа, якого розшукують і готові затримати в Україні, хто мав звертатися ? Продан? Так він же на сесії відмовився. Пропозицію звернутися до Фірташа за майдинчиком підтримали лише 5 депутатів . То при чому тут Каспрук?

    • Пані Карімова, а хто звертався минулого і позаминулого року до фонду? Продан? Депутати? Не перекладайте на депутатів знову свої провтики.

    • На сесії Каспрук тупо відігнорував питання. В той час його радник Карімова в коментах на ФБ почала розхвалюватись, що їм не тре Фірташа, спробують самостійно щось зробити.

      Мало того, що на гірці відмили десятки тисяч, так щей той же придуманий генератором ідей Карімовою Казкар бере за фото з дитини 20 грн.

  • Ну а що, Льоша рішив заробити плюсик до карми, мол, Різво без Фірташа пройде ну і за все хороше тре платити – вирішив трошки відсипати собі кешу. Хоча для прілічія міг би орендувати гірку в кращому стані

  • Шкода,вебки не показують ті унилі личка діток, яких батьки-ізвєрги відправляють спукатись зі сноутюбом. Який мер, коротше, такі й розваги.

    • Хто має очі – той побачить,
      хто має вуха – почує!

      Коли вже чернівчани почнуть обирати собі владу головою, а не дупою (відчуттями)?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини