Традиційні маланкові дійства відбулися у низці населених пунктів Чернівецької області

16.01.2017

Участь у них взяли народні аматорські колективи з числа місцевих жителів та гостей із Сучавського повіту сусідньої Румнунії. Ознайомитися з розмаїттям маланкових народних звичаїв нашого регіону прибула й офіційна делегація на чолі з головою Сучавської повітової ради паном Георге Флутуром, учасників якої привітав голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян.

Так, голова Чернівецької обласної ради разом із гостями з Румунії, а також поціновувачами народної творчості, що прибули подивитися на буковинську переберію з Республіки Польщі та Угорщини, відвідав місто Вашківці та смт Красноїльськ Вижницького і Сторожинецького районів, де привітав місцеві громади та народних майстрів перевтілення з новорічно-різдвяними святами.

«Відрадно, що вашківчани зуміли зберегти прадавню традицію переберії попри будь-які заборони та негаразди і зараз активно передають свою майстерність молодому поколінню, тим самим примножуючи культурне надбання рідної Буковини. З метою збереження та популяризації цих споконвічних звичаїв та обрядів депутатський корпус обласної ради вирішили заснувати щорічний Міжнародний фестиваль народної творчості «Буковинська Маланка», який об’єднає усі Маланки нашого краю. Впевнений, що з часом разом ми зможемо зробити цей фестиваль Маланок всесвітньовідомим», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до вашківчан.

У свою чергу перебуваючи на Кроасноїльській Маланці, посадовець привітав учасників фольклорного фестивалю з отриманням статусу обласного. «З метою збереження та популяризації неповторних народних звичаїв Красноїльської громади та зимового фольклору регіону депутати крайового парламенту прийняли рішення про заснування щорічного постійно діючого Обласного фестивалю традиційної культури «Красноїльська Маланка». Вірю, що ваш чудовий фестиваль стане ще однією туристичною принадою Буковини, подивитися на яку щорічно будуть приїжджати сотні тисяч туристів», – наголосив Іван Мунтян.

65374

65359

65366

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини