У Чернівцях затримали групу «клофелінників»

15.01.2017

13425-prestupniki-podsypali-zhertvam-klofelin-v-odesskih-razvlekateljnyh-zavedeniyah-a-zatem-grabili-ih-big

Ще одну така група діяла в Запоріжжі й спеціалізувалася на заможних відвідувачах елітних нічних клубів.

У Чернівцях зловмисники діяли простіше: вишукуючи жертв у звичайних барах і так званих «наливайках». Про це під час брифінгу поінформував начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України Сергій Князєв, – інформує mvs.gov.ua

Затримання відбулися синхронно в обох містах України. Крім чоловіків, нерідко раніше судимих, до злочинних груп виходили жінки миловидної зовнішності. Втершись в довіру, незнайомки підсипали снодійні препарати у їжу та в напої своїх обранців. Випиваючи за знайомство, чоловіки й не здогадувалися, що невдовзі заснуть, а деякі — навіки. Напівпритомних їх грабували та покидали замерзати.

За словами Сергія Князєва, злочинний бізнес у Запоріжжі налагодила 37-річна уродженка Енергодару та 32-річний житель обласного центру. Півроку злощасний дует труїв та обкрадав заможних чоловіків.

Правоохоронці задокументували щонайменше 5 випадків, де люди вижили. А в листопаді — одна людина вмерла. Після передозування препаратом до тями так і не прийшов 27-річний місцевий мешканець. Результати експертиз засвідчили, що смерть хлопця, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, настала від гострого отруєння азотовмісною лікарською речовиною з групи діабензодіазепінів (азалептін).

Наприкінці грудня парочка повторила свій злочин. Оперативникам вдалося вийти на слід зловмисників, але вони вже встигли обібрати потерпілого, який перебував у безпорадному стані. Співробітники обласного управління карного розшуку відкачали непритомного хлопця та доставили його до найближчого лікувального закладу. Через тиждень кримінальну пару затримали на стадії підготовки чергового злочину.pm373image001

Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області. Триває досудове розслідування в рамках розпочатого кримінально провадження за ч. 2 ст. ст. 14, 15 ст. 115, ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України. За вбивство та розбої «клофелінникам» загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Сергій Князєв зазначив, що аналогічну злочинну групу із чотирьох осіб знешкодили у Чернівцях. До неї входила 44-річна місцева мешканка та ще троє чоловіків 57, 52 та 25 років. Правоохоронці задокументували вісім випадків труїння людей медичними препаратами типу «клофелін» та «тропікамід».

«Також є випадки смертей потерпілих», – зазначив керівник підрозділу Нацполіції України.

Слідство у цих справах триває. Затриманим особам оголошено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини