У Ратуші знову застосували схему «зливу» бюджетних коштів на харчування школярів приватним фірмам

05.01.2017

їдальняВ результаті тендеру МКП «Харчування учнів шкіл» третій рік поспіль, за дивним збігом обставин, «пролітає» повз розподіл бюджетного пирога, який розділять приватні фірми.

Вчора на прес-конференції оголосили результати тендерів щодо харчування учнів в чернівецьких школах. Як це не смішно, але відбулось усе один в один як ми прогнозували у жовтні в матеріалі «Кому в міській раді вигідне знищення МКП «Харчування учнів шкіл»?

Комунальне підприємство знову «злилось» на догоду приватним фірмам. І тепер до керівника МКП Тетяни Тихон, як власне і до Олексія Каспрука, який ніяк на це чомусь не реагує, дуже багато риторичних запитань.

Нагадаю ми тоді припускали, що незважаючи на запевнення керівника МКП «Харчування учнів шкіл» Тетяни Тихон, що вони готові до тендеру, висока вірогідність «випадкового» програшу, або ж зважаючи на скандальність теми, комунальному підприємству таки віддадуть один, самий скромний, лот з восьми.

Все так і відбулось, МКП «Харчування учнів шкіл» таки виграв тендер, але навіть ми не могли припустити, що «зливати» на користь приватників будуть так відверто та нахабно. Комунальне підприємство, знову таки за якимось дуже дивним збігом обставин, за 5 днів після перемоги на тендері, примудрилось не надати необхідні документи через що тендерна комісія прийняла рішення відхилити їх пропозицію.

«На сьогоднішній день, так сталося, що по одному з лотів приймало участь наше «Комунальне підприємство харчування дітей», система PROZORRO визначила його переможцем. Але, на жаль, воно не змогло вчасно подати необхідні документи. Згідно з положенням протягом 5 днів вони повинні були подати необхідну документацію. Термін завершився вчора», – розповів на брифінгу заступник міського голови Олександр Паскар.

Нагадаємо, що у 2014 комунальне підприємство «Харчування учнів шкіл» програло тендер через те, що чомусь виставило надто високу ціну. А у 2015 році їх навіть не допустили до тендеру, знову ж таки через відсутність формальних документів.

По інших лотах, переможці були ті ж, що і минулого року. 23 мільйони гривень бюджетних коштів розділять ФОП «Якімова», ПП «Ніна», ПП «Кліпсидра». Але найбільше, 13 мільйонів гривень, дістанеться ПП «Мега-Крокус», що виграло 4 лоти і скоріш за все забере лот комунального підприємства вартістю ще 3,6 мільйони гривень.

Найбільше у цій ситуації вражає бездіяльна позиція мера Олексія Каспрука, який як ніхто інший мав би бути зацікавлений у розвитку саме комунального підприємства, а не приватних підприємств. Хіба що він якось зацікавлений фінансово, і є одним із механізмів у цій схемі.

Ну і звичайно варто відзначити те, з яким нахабством та відчуттям власної безкарності «зливали» харчування на користь приватників цього разу.

Здавалось би викриття схеми, яку ми легко прочитали і озвучили у попередньому матеріалі, мало б стати застереженням, про те, що чернівчани усе розуміють і бачать як свідомо і цілеспрямовано знищують комунальне підприємство. Але в Ратуші не посоромились скористатись цією схемою незважаючи на викриття. Це зайвий раз підкреслює впевненість причетних осіб, що і цього разу покарання вдасться уникнути через те, що увесь процес має міцний «дах» у кабінетах міськради.

Роман Данильчук

Коментарі
  • Чергове комунальне підприємство свідомо і цілеспрямовано пан Каспрук і Бурбак доводять до банкрутства, що своїми приватними фірмами зайняти цю нішу ринку послуг!!!
    Вкотре свої комунальники злили своїм приватним структурам величезний КЕШ! На цьому могло заробити місто і громада, а зароблять приватні фірми Бурбака!))) 🙁

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини