Двох буковинських поліцейських звинувачують у тому, що вони спровокували ДТП та стріляли по людях (відео)

21.12.2016

politsiya_stanivtsi

Про інцидент, який ввечері 19 грудня трапився між екіпажем поліцейської машини та місцевими мешканцями  у селі Станівці Глибоцького району на своїй сторінці у facebook написав журналіст і громадський активіст Дмитро Сало.

«19 грудня, ввечері, екіпаж поліції, який складався з двох колишніх даішників, які успішно пройшли переатестацію, вирішив заїхати в с. Станівці Глибоцького району. Операцію проводили за всіма законами розформованого ДАІ. Безпричинні зупинки, підрізання автомобілів, нахабне виривання документів. При черговому переслідуванні «порушника» поліцейські спровокували ДТП. Автомобіль, який вони «підрізали» на слизькій дорозі злетів у кювет і перекинувся. Замість того, щоб надати допомогу постраждалим від їх же дій, поліція, не зупинившись, розвернулася і намагалася втекти з місця аварії. Водій, який став свідком цього свавілля, зупинив поліцейських в центрі села, щоб з’ясувати ситуацію і викликав по тел. 102 слідчо-оперативну групу. При чому, поліція знову хотіла втекти і знову спровокувала ДТП.

Вийшовши зі своєї машини поліцейські без попередження відкрили стрілянину і знову спробували «злиняти». Але водій їм не дав цього зробити. Почувши стрілянину, на місці події зібралося дуже багато обурених людей.

Приїхавши на місце, ми побачили знаменитих інспекторів ДАІ, які «кошмарили» роками Чернівці, а тепер вдало переодягнувшись в нову форму, переключилися на районні центри. Їх прізвища Гушул і Саїнчук. Свою стрілянину вони виправдовують, тим, що побачили людей. Людей, Карл !!! Вже потім, коли з’їхалося районне поліцейське начальство, вони сказали, що вирішили стріляти, тому, що подумали, що водій міг заподіяти їм якусь шкоду. Як таких поліцейських тримає МВС, які без попередження відкривають вогонь по кожному водієві? Під час спілкування від Гушула ми почули характерний запах спиртного. На наше запитання, чому він несе службу з ознаками алкогольного сп’яніння, він сказав, що пив тільки сік.

Начальство поліцейських діяло у кращих традиціях бандюківской міліції. Спілкування почалося з нападу на журналіста, який мав на грудях посвідчення, а в руках тримав відеокамеру. Начальник Глибоцького районного відділення поліції підполковник Теутуляк спробував вирвати камеру і припинити зйомку. Але не на тих нарвався))). Щоб змусити прибулих керівників представитися і показати службове посвідчення необхідно було витратити багато сил і нервів. На допомогу до Теутуляку наспів командир роти ДПС Білоус, який тут же почав вигороджувати своїх підлеглих і нести всяку єресь.

Прибула на місце слідчо-оперативна група взяла свідчення з водія, свідків і поліцейських і поїхала. Обурені жителі збираються написати заяву в прокуратуру», – йдеться у дописі журналіста.

Зрозуміло, що всі очікували швидкої та адекватної реакції керівництва буковинської поліції на дії своїх підлеглих. Та людям у погонах знадобилася майже доба, аби надати офіційний коментар вечірнього інциденту у Станівцях, який більше схожий на формальну відписку та намагання приховати певні факти.

«Начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Сергій Пілігрім своїм наказом призначив службове розслідування, по факту події, яка мала місце в селі Станівці, Глибоцького району за участю поліцейських управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області. За результатами службового розслідування діям поліцейських буде надана відповідна правова оцінка згідно чинного законодавства. Відповідно до висновку медичного освідчення стан алкогольного сп’яніння у поліцейських не підтвердився», – йдеться у повідомленні сектор комунікації поліції Чернівецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини