Підприємець з «Калинки», який реалізовував спортивний одяг під виглядом «Adidas» та «Nike», сплатить 2 мільйони штрафу

06.12.2016

Правоохоронці знайшли цапа-відбувайла. Серед 10 тисяч підприємців «Калинки» виявився один який торгує неліцензійним «Адідасом».

17_mainСадгірський районний суд м. Чернівці підтримав позицію Чернівецької обласної прокуратури та визнав винним 55-річного жителя Чернівців у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та призначив покарання у вигляді штрафу, в розмірі майнової шкоди,  в сумі понад  2 млн. грн.

Встановлено, що обвинувачений, будучи фізичною особою-підприємцем, займаючись підприємницькою діяльністю з роздрібної та оптової торгівлі одягом на території комунального підприємства «Міський торгівельний комплекс  «Калинівський ринок», реалізовував спортивний одяг з незаконним використанням знаків для товарів і послуг загальновідомих світових брендів  «Adidas» та «Nike».

8 вересня 2014 року у ході проведення санкціонованого обшуку у складському приміщенні підприємця правоохоронці виявили та вилучили 10341 одиницю спортивного одягу  з незаконно нанесеними словесними позначеннями торгової марки «Adidas» та  19  одиниць спортивного одягу з позначеннями торгової марки «Nike».

Своїми протиправними діями обвинувачений завдав компаніям-правовласників вказаних торгових марок матеріальної шкоди в особливо великих розмірах, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Коментарі
  • А всі інші підприємці на Калинці, Добробуті, 7 кілометр та всіх інших ринках України торгують ліцензійними брендами: Адідас, Найк, Версачі, Армані, Дольче Габана…????? Все легально???

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини