Чернівчани продовжать платити за тепло за грабіжницькими тарифами

02.12.2016

Під обіцяне Гройсманом здешевлення завдяки нарахуванню по середньому показнику лічильників в місті, Чернівців можуть не потрапить.

Про це molbuk.ua розповів директор КП “Чернівцітеплокомуненерго” Олександр Меленчук.

Втрати підприємства «Теплокомуненерго» сьогодні оплачують споживачі без лічильників тепла

Меленчук«Якщо буде так, як анонсував Гройсман, то Чернівців це не стосуватиметься, бо у нас менше половини будинків обладнані лічильниками, – сказав О. Меленчук. – Почекаємо опублікування документу. Сподіваємося, що встановлять рівень у 30%. Водночас постане питання: а хто буде сплачувати різницю? Сьогодні – якщо говорити правду – чому будинки з лічильниками платять менше? Бо вони оплачують лише частину втрат. А ті, хто без лічильників, оплачують втрати підприємства. Це несправедливо, і мають бути прилади обліку. Але! Якщо лічильники будуть у всіх, то втрати теплокомуненерго перекладуться на всіх, і знову зросте тариф. Або бюджет буде дотувати підприємство, щоб воно не померло. Це теж неправильно. Тому вихід один – замінювати мережі, яким по 40 років і які вже відпрацювали свій ресурс, і скоро вони просто зогниють. Тому я хочу докликатися до депутатів, щоб вони дали можливість здійснити модернізацію за рахунок кредитів»

Керівник «Чернівцітеплокомуненерго» здивований заявам Прем’єр-міністра Гройсмана.

Також керівник “Теплокомуненерго” дивується зі слів В. Гройсмана, що уряд не має стосунку до нарахування оплати.

«Це була постанова Кабміну, якою затверджено методику нарахування, – пояснив О.Меленчук. – Це що означає – що ми можемо не виконувати постанову Кабміну

тепло тарифиНагадаємо, на засіданні уряду в середу прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував рішення уряду про нарахування платіжок за тепло за середнім показником будинків із лічильниками. Тобто теплокомуненерго мають формувати рахунки за тепло для будинків, в яких немає обліку тепла, на основі усередненого показника споживання теплової енергії у будинках міста, де встановлені лічильники. Такий принцип будуть використовувати у містах, де приладами обліку тепла оснащено не менше 50% будинків. У Чернівцях лічильниками оснащено 47% будинків.

Гройсман також наголосив, що уряд не має стосунку до нарахувань оплати за житлово-комунальні послуги. Розрахунки встановлюють місцеві теплокомуненерго.

Джерело: «Молодий буковинець»

Коментарі
  • Увага !! Обовязковим до виконання є Закону України, а постанови -носять рекомендаційний характер

  • А ви спитайте у великого та геніального вічного мера Федорука та його наступника Каспрука, чому роками вони не дбали про заміну мереж, можернізацію теплопостачання так само як Водоканалу.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини