АТОвці поставили ультиматум Фищуку (відео)

19.11.2016

aktuvistВчора учасники АТО прийшли до Чернівецької облдержадміністрації і змусили голову ОДА Олександра Фищука вийти до них на зустріч, аби він розповів як вирішуються проблеми учасників бойових дій та про ситуацію в області загалом.  “Земельні ділянки  не виділяються, як розподіляються бюджетні кошти – ніхто не знає,” – стверджують АТОвці.

Голова обласної адміністрації, Олександр Фищук, в свою чергу, переконує: “Область забезпечена усіма необхідними фінансами. Учасникам бойових дій виділили 14 квартир минулого року та планують робити це й надалі. В 2016 році за 10 місяців у нас збільшилось надходжень на 274 мільйони гривень. В медичну галузь за минулий рік і 10 місяців цього року було виділено 1,9 мільярди гривень».

Але така інформація присутніх не вгамувала. Вони вимагають оприлюднити – скільки та на що конкретно витрачаються гроші.

Юрій Ковалець, громадський активіст, коментує:  “Всі ті цифри, які проходять на програми, носять нульовий ефект. Якщо ви глянете – недостатньо фінансування при наявності фінансування. Передусім, хочуть проінспектувати якість будівництва фортифікаційних споруд на Сході. Я був на такій позиції, яка сьогодні засипається. Але ми хочемо знати, туди поїдемо, зробимо громадський контроль щодо будівництва цих фортифікаційних споруд”.

Натомість, волонтер і депутат Ольга Кобевко, вимагає у керівника обласної  адміністрації дати оцінку Департаменту охорони здоров’я.

“Волонтерів непокоїть, чому атовці досі  не можуть проходити реабілітацію в Брусницькому санаторії. Це лише до вас звернення, щоб ви надали оцінку департаменту. Департамент  – не працює. Стосовно Брусниці – це питання таке , ми там були і досі немає програми. А я вам поясню – через те, що цей санаторій такий “унікальний”, там хочуть зробити приватний бізнес. З лютого ми просимо, щоб там зробили порядок, щоб хлопці лікувались , але там жахливі умови і люди їдуть, бо там лікуватись можна”  – наголошує Ольга Кобевко.

Оксана Андрієць, керівник департаменту Чернівецької ОДА відповідає: “Я цікавлюсь, які є проблеми. Коли стосувалось зубопротезування, чи я не пропонувала  хто по списку є? Чи по “Брусниці” я не питала, скільки учасників АТО хочуть проходити там реабілітацію? І сказали, що таких є п’ятеро”.

Деталі засідання у відео.

Джерело: АСС

Коментарі
  • Кабєвка обмовилася по Фрейду “Департамент охорони здоров’я в ОБЛИЧЧІ,,,,,,,” Українською мовою правильно казати “в особі”, а в лице – це російський варіант. Виходить, велика руда патріЙОтка думає на мові Путіна)))))))))))

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи