На україно-румунському кордоні “затримали” Гітлера (фото)

29.10.2016

Вчора ближче до півночі в пункті пропуску «Порубне-Сірет» співробітники Чернівецької митниці ДФС спільно із працівниками Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області зупинили мікроавтобусі марки «Renault» 26-річного громадянина України, який разом з громадянином Естонії прямував до Естонії у приватних справах. Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили приховані від митного контролю предмети, які згідно заключення експерта-мистецтвознавця підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» й можуть бути вивезені за межі митної території України на підставі дозвільних документів, – повідомляє «Букінфо» з посиланням на пресс-службу ДФС.

У картонних коробках, заклеєних клейкою стрічкою, перевозились книга «Культурно-бытовые очерки по мировой истории» 1918р., три примірники журналу «Сигнал» 1943р., два ножі та кинджал, статуетка Гітлера у військовій формі на підставці 1937р., барельєф у вигляді орла зі свастикою у кігтях, два медальйони із зображеннями святих. Також вилучено колекцію марок у кількості 898 одиниць, до складу якої входять конверти з 12-ма марками часів СРСР та з 60-ма марками різних країн, прозора папка з 237-ма марками різних країн, 382 та 179 марок у окремих клясерах, 28 марок на окремій сторінці та 3 німецьких листівки.

Остаточне рішення щодо належності предметів до культурних цінностей та їх подальшої долі буде прийнято після проведення додаткових досліджень.

Зазначені дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст.472 та ч.1 ст.483 МКУ (порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю та дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

За даними фактами до СВ УСБУ України в Чернівецькій області направлено повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочинів, передбачених відповідно статтями 305 та 201 Кримінального кодексу України.

kontrabanda29101

kontrabanda29102

kontrabanda29103

kontrabanda29104

Коментарі
  • Афігенний успіх! Краще пильнувати як салогорівці контрабасять щоденно на мільйони баксів.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини