Чернівецька область долучиться до будівництва автобану між Чорним та Балтійським морями (відео)

26.10.2016

мунтян

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян повідомив про намір Румунії розпочати масштабне будівництво автомобільної дороги, яке сполучить Чорне море з Балтійським. Про це він розповів сьогодні, 26 жовтня, на прес-конференції, – повідомляє «Букінфо».

«З наступного року запускається проект будівництва автобану з Бакеу, що біля Чорного моря, до Сучави», – зазначив посадовець.

За словами Мунтяна, буковинська сторона буде підіймати питання участі України в такому дорожньому проекті на всіх рівнях. Вже домовилися з львівським, закарпатськими, івано-франківськими колегами і ще звернуться до тернопільських, аби вони теж підіймали це питання на своїх рівнях.

«Дорога, будівництво якої буде розпочате з міста Бакеу до Сучави, має право на продовження через українську сторону, через Чернівці, Тернопіль, або Івано-Франківськ, до Львова і Польщі», – заявив голова облради.

«Румунська та польська сторони, які організовують будівництво міжнародної траси, не заперечують щодо участі України в долученні до проекту» – додав Іван Мунтян.

Нагадаємо, депутати Чернівецької обласної ради домовили з радниками Сучавської повітової ради реалізувати спільно 12 проектів на 8 млн. євро.

 

Коментарі
  • Даже не представлял себе, что возле Бакэу, есть Черное море. По географии 2 балла.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини