Буковинські «батьківщинівці» з ініціативи лікаря запропонували спростити надання невідкладної медичної допомоги на прикордонній території України та Румунії

25.10.2016

«Батьківщинівці» внесли конкретні пропозиції з удосконалення невідкладної медичної допомоги на прикордонних територіях до резолюції спільного засідання Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад. Як повідомляє прес-служба облпарторганізації ВО «Батьківщина», спільне засідання рад відбулося в румунській Сучаві 21 жовтня.

rumuniya

Засідання почергово вели голова Чернівецької обласної ради, «батьківщинівець» Іван Мунтян та голова Сучавської повітової ради Георге Флутур. З ініціативи Івана Мунтяна, яку згодом підтримав і пан Флутур, резолюцію приймали з широким обговоренням депутатів. Адже, на переконання голови Чернівецької облради, жодна резолюція не може бути прийнята без  активної участі представників місцевого самоврядування. А в цьому скликанні 64 депутати облради представляють цілих 10 політичних сил, наголосив спікер облради.

Упродовж обговорення депутати, які попередньо узгоджували позиції на профільних комісіях, у спільних робочих групах та з головами рад, вносили пропозиції.  Голова Чернівецької облради надавав слово для озвучення пропозиції стосовно охорони здоров’я – депутатам Ігорю Малишевському і Аурелові Рошці, щодо спільного розвитку підприємництва – депутату Лілії Бортич, з питання збільшення квоти дозволів на пересування вантажного автотранспорту – Дмитру Павелу, щодо поглиблення співпраці в галузі освіти – «батьківщинівцям» Світлані Масловській та Степанові Мітріку.

Одна з пропозицій у галузі охорони здоров’я виникла задовго до спільного засідання – під час візиту голови облради до Чернівецької міської дитячої лікарні. Її головний лікар Сергій Сторожук розповів, з якими складнощами довелося зіткнутися, коли спільно з румунськими медиками рятували життя дитини, що потрапила в ДТП на території сусідньої держави. Тоді пан Сторожук і запитав Івана Мунтяна, чи не можна було би запропонувати уніфікувати протоколи надання невідкладної допомоги та створити коридор для спрощеного перетину кордону для карет швидкої медичної допомоги на прикордонній території обидвох держав. Як керівник облпарторганізації «Батьківщини», Іван Мунтян доручив вивчити це питання фракції «Батьківщина» в облраді. А співголовуючи на спільному засіданні  рад – Чернівецької обласної та Сучавської повітової – надав слово депутату Альоні Гливко для внесення відповідної пропозиції. Голова Сучавської повітової ради п.Георге Флутур відзначив слушність цієї пропозиції і додав: «Хвороби кордонів не мають, тому їх не повинно бути і для порятунку життя».

На спільному засіданні Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад загалом  розглянули 6 питань. Усі вони стосувалися транскордонного співробітництва між двома регіонами та дали старт 13 спільним проектам на 8 мільйонів євро.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Коментарі
  • буковинскі батьківщинівці себто громадяни румунії і любителі дорогих бібік)))))))) запропонували))))))))))))) уроди ряжені і корупціонери! випийте свяченої води!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи