Буковинські «батьківщинівці» ініціювали форум аграрників

30.09.2016

батьківщинаСьогодні з ініціативи Чернівецької обласної «Батьківщини» в Чернівцях відбувся форум працівників аграрного сектору краю. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, на форумі сільгоспвиробники, сільські голови, депутати місцевих рад різних рівнів, представники фахових асоціацій обговорили зміни до проекту Держбюджету-2017, проблеми розвитку фермерських господарств та агробізнесу, прийняли звернення до  уряду й парламенту, а також до фракції «Батьківщина» у Верховній раді.

Проблеми життя села та агровиробництва порушили на форумі фермер з с. Кліводин, голова Кіцманської районної асоціації фермерів Василь Івасюк, Юрківецький сільський голова з Заставнівщини Марія Смеречанська, депутат Заставнівської районної ради Василь Мельник, інші учасники зустрічі. Форум привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

«Ви, як люди, які працюєте в аграрному секторі безпосередньо, точно знаєте, які податки з вас знімає держава, які умови ведення агробізнесу забезпечує (або не забезпечує), яке життя на селі. Знаєте, що є, а чого бракує і що в силах влади змінити на краще, – звернувся до учасників форуму Іван Мунтян. – Саме ви найкраще знаєте, які наслідки матиме можливе зняття мораторію на продаж земель сільгосппризначення. Тому сьогодні – дуже вчасна нагода озвучити ці речі, обговорити і зробити й оприлюднити ваші висновки».

 Форум одностайно схвалив ініціативу Асоціації фермерів України, підтриману фракцією «Батьківщина» у Верховній раді, провести референдум щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

У прийнятому форумом Зверненні до уряду і парламенту аграрії вимагають, серед іншого, продовжити мораторій на продаж сільгоспземель до 1 січня 2022-го; відновити умови спецрежиму сплати ПДВ, що діяли до початку нинішнього року; запровадити для сімейних фермерських господарств 5-річні податкові канікули та звільнення від перевірок; запровадити пряму державну підтримку для розвитку сімейного фермерства. Парламентську фракцію «Батьківщина» та її лідера Юлію Тимошенко учасники форуму просять підтримати їхню позицію з цих питань, а від Президента України вимагають, якщо висунуті вимоги не будуть враховані в Законі Про державний бюджет на 2017 рік, скористатися правом вето та повернути його до Верховної Ради для доопрацювання.

«Ми об’єднуємося з метою відвернути загрозу винищення села, – сказав на форумі голова обласної Асоціації фермерів Микола Гаврилюк. – Україна розбудується тільки з сильного селянина».

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини