Уряд навмисне затягує процес у «тарифній справі», – Юлія Тимошенко

24.09.2016

Юлія Тимошенко

У п’ятницю, 23 вересня, Окружний адміністративний суд м. Києва розпочав розгляд по суті справи за позовом Юлії Тимошенко до уряду Гройсмана.  У цьому позові лідер «Батьківщини» вимагає скасувати постанову уряду №315, якою було встановлено єдину ціну на газ та скасовано так звані соціальні норми споживання газу. Аргументи Юлії Тимошенко полягають в тому, що це рішення Кабінету Міністрів Гройсмана є незаконним, оскільки ні Конституцією, ні жодним законом не передбачено, щоб уряд встановлював ціни на газ. Ціни на газ має встановлювати ринок, а не уряд.

За підсумками першого дня розгляду «тарифного» позову проти уряду Юлія Тимошенко зазначила, що уряд навмисне затягує розгляд судової справи, подаючи необґрунтовані клопотання та намагаючись добитися відводу частини суддів з колегії.

Разом з тим, суд ухвалив рішення про об’єднання в одне провадження кількох позовних вимог, які стосуються скасування урядової постанови №315. Це означає, що тепер до боротьби “Батьківщини” проти урядового рішення про підвищення ціни на газ долучиться і громадянське суспільство.

У розгляді справи по суті у п’ятницю було оголошено перерву. Наступне засідання у справі Юлії Тимошенко проти уряду відбудеться 13 жовтня о 9:00.

Після судового засідання Юлія Тимошенко підкреслила, що партія «Батьківщина» буде усіма можливими силами захищати людей від несправедливої ціни на газ, тепло, воду, на всі комунальні послуги. Лідер «Батьківщини»  нагадала, що цей же Окружний адміністративний суд Києва розглядає ще один її «тарифний» позов: проти Національної комісії регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). В цьому позові Тимошенко вимагає скасувати рішення Комісії щодо підвищення тарифів на гарячу воду та опалення. Наступне засідання у цій справі призначене на 30 вересня.

Джерело: прес-служба Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини