Через борги комунальників чернівчани взимку можуть залишитися без тепла (відео)

13.09.2016

batareya

За борг у понад 5 мільйонів гривень ПАТ «Чернівцігаз» судиться із «Чернівцітеплокомуненерго», тож опалювальний сезон в Чернівцях під загрозою.

В ПАТ «Чернівцігаз» кажуть: кошти мали піти на функціонування підприємства, ремонт газових мереж у Чернівцях. Борг утворився в січні, 2016 року. Відтоді, мовляв, діалогу з керівництвом міста та комунальним підприємством щодо погашення боргу в них не було. Тому довелось звернутись до суду, щоб повернути ці кошти.

Віктор Горда, Голова правління ПАТ «Чернівцігаз»:

«На даний момент борг складає 5 мільйонів триста тисяч гривень, із судовими стягненнями він вже складає 6 мільйонів триста тисяч гривень. В оселю, звичайно, подається, для потреб приготування їжі, газ подається, це наше відповідальність. А теплоносій – подаватись не буде. Ми повинні були повністю зробити 28 червня цього сезону. Але коштів, щоб вкласти кошти в мережі міста, в нас немає».

У «Чернівцітеплокомуненерго» інформацію про заборгованість підтверджують. Там кажуть: з радістю віддали б ці кошти. Утім, згідно із Постановою Кабміну 2014 року, усі надходження на «Чернівцітеплокомуненерго» автоматично розщеплюються на рахунки компаній-постачальників енергоресурсів. Оскільки влітку тепловики працювали за скороченим графіком та отримували від споживачів мізерні виплати, борг зможуть компенсувати лише із початком опалювального сезону.

Олександр Меленчук, керівник МКП «Чернівцітеплокомуненерго»:

«Він щоденно погашається, бо будь-які гроші, які заходять на підприємство у вигляді оплати за послуги – вони щоденно розщеплюються. Нам залишається 0,02 копійки умовно, трохи більше ПАТ «Чернівцігазу» і ще більше – НАК «Нафтогазу». І так діє постанова. Інших грошей – немає. Цей борг буде погашено у жовтні місяці, коли почнеться опалювальний сезон. Через дію цієї постанови на підприємстві утворився борг із зарплатні. За чотири місяці, при тому, що підприємство працювали три дні на роботи – ми перейшли, тому що в нас немає грошей на існування».

Через борг тепловиків у ПАТ “Чернівцігаз” кажуть , що не подаватимуть газ із початком опалювального сезону комунальному підприємству  “Чернівцітеплокомуненерго”. Там у свою чергу сподіваються, що опалювальний сезон-2016 таки розпочнеться, після чого зможуть розрахуватись із газовою компанією.

Джерело: acc.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини