Голова Чернівецької облради відвідав маму десантника, який загинув під час захисту Луганського аеропорту

26.08.2016

Кордубан МунтянГолова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян привітав з днем народження Марію Кордубан – маму десантника-буковинця Юрія Чікала, який загинув під час захисту Луганського аеропорту 31 липня 2014 року.

«Був вражений щирістю та добротою пані Марії, яка навіть незважаючи на те, що віддала державі найдорожче, зуміла знайти в собі сили жити далі у мирі зі світом та людьми.

Оглянувши кімнату Юрка, у якій пані Марія зібрала усі речі, що нагадують їй про сина-Героя, я ніби познайомився з ним особисто. Тут його форма, бойовий прапор, який передали побратими, Святе Письмо, його щоденник, журнали й газети, у яких про нього писали, військовий квиток, прошитий осколком «граду», який обірвав життя справжнього патріота України.

Відтак побували на подвір’ї Старобросківецької школи, яку закінчив Юра та у якій працював вчителем географії, а згодом і директором. Тут 27 травня цього року нашому Герою відкрили меморіальну дошку, аби майбутні покоління знали про його подвиги. Опісля поклали квіти на могилу Юрка.

Дорогою в Чернівці думав, що саме завдяки таким вірним синам України, ми маємо можливість щодня мирно працювати, виховувати дітей та не боятися завтрашнього дня. Герої не вмирають, вони ідуть у небо!» – зазначив Іван Мунтян.

Кордубан Мунтян1

Кордубан Мунтян2

Кордубан Мунтян3

Кордубан Мунтян6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини