В поліції побачили порушення на пилорамі, через 5 місяців після опублікованого відео журналістського розслідування (фото, відео)

22.08.2016

Майже 5 місяців тому ми опублікували на нашому сайті відео журналістського розслідування наших колег з проекту «Стоп корупція» про численні порушення та незаконні рубки у селі Верхні Петрівці Сторожинецького району. І лише зараз правоохоронці таки почули інформацію журналістів і нарешті викрили вже давно описані схеми. Звичайно ж, що за 5 місяців бездіяльності, ніхто не відповів, і невідомо скільки незаконно зрубаного лісу пішло «на ліво».

ліс2Під час проведення чергових спільних заходів Сторожинецького відділу поліції, місцевої прокуратури та районного відділу Управління Служби Безпеки України в Чернівецькій області було виявлено правопорушення на одній з приватних пилорам в селі Верхні Петрівці Сторожинецького району.

Як розповів начальник Сторожинецького відділу поліції Іон Шалар, 20 серпня 2016 року, працівники Сторожинецького відділу поліції, місцевої прокуратури та районного відділу УСБУ в Чернівецькій області провели обшук на одній з приватних пилорам в селі Верхні Петрівці Сторожинецького району.

Під час слідчо-оперативних дій була виявлена значна кількість необробленого лісу, дані на бірках електронного обліку яких не співпадали з фактичними.

Для перевірки використовувався веб-сайт Державного агентства лісових ресурсів України (ДАЛРУ).

Поліцейські перевіряли дані легальності лісопродукції за номером бірки і виявилося, що в багатьох випадках колоди були значно більшими ніж було зазначено в базі ДАЛРУ.

Наприклад, за номером бірки UA ДАЛРУ 054005157  значилося, що вона мала би бути закріплена на колоді діаметром 19 сантиметрів, довжини 6 метрів 3 сорту. По факту колода мала діаметр 42 сантиметри при довжині 6 метрів.

ліс

Під час проведення обшуку також була виявлена значна кількість бірок електронного обліку в господарських приміщеннях та вантажних автомобілях.

Всю знайдену документацію щодо обліку лісодеревини та використані і невикористані бірки правоохоронці вилучили.

На прилеглій до підприємства території також були виявлені обпиляні торці необробленого лісу. За словами Іона Шалара, це, ймовірно, робиться для того, щоб приховати сліди зрубу деревини та унеможливити її співставлення з пнями в лісі.

Крім цього, правоохоронці виявили значні порушення техніки безпеки – багато деревообробного обладнання не мало захисних екранів на рухомих частинах та пошкодження ізоляції на електричних кабелях. Колоди, які були закріплені в двох стрічкових пилорамах, також не мали на собі бірок та відмітин, що ці бірки були там колись закріплені.

По всіх виявлених фактах наразі проводиться ретельна перевірка, повідомляє сектор комунікації поліції в Чернівецькій області.

ліс1

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини