Луценко закликав повідомляти про підозріло багатих прокурорів

29.07.2016

луценкоГенпрокурор Юрій Луценко закликав громадян повідомляти про прокурорів, які викликають підозру в отриманні незаконних прибутків.

Про це він заявив під час презентації анкети доброчесності прокурорів у четвер.

Луценко розповів, що, заповнюючи анкету, прокурор запевняє, що не вчиняв корупційних та інших порушень, не збрехав у декларації і діє у відповідності до закону.

Однак, за словами Луценка, якщо прокурор задекларував, що проживає з сім’єю у невеликій квартирі, а насправді живе у триповерховому маєтку, записаному на тещі, це стане підставою для перевірки і звільнення такого прокурора з роботи.

“Прокурори живуть не на віддаленій планеті, вони тут, в Україні. Якщо ми знаємо побутово, що вони дозволяють собі найдорожчі ресторани, якісь надзвичайно розкішні речі або послуги, будь ласка, інформуйте. Ми також співставимо рівень доходів з декларації з тим, що вони роблять”, – сказав він.

Щоб виявити таких прокурорів, Луценко закликав людей повідомляти відому їм інформацію за спеціальною формою на сайті ГПУ.

Генпрокурор зауважив, що анонімні заяви не прийматимуться. Якщо людина боятиметься за свою безпеку у зв’язку з таким повідомленням, йому слід передати інформацію через інших людей.

Він додав, що люди вже надсилають такі повідомлення про недоброчесних прокурорів.

Джерело: “Українська правда”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини