Каспрук боїться втратити право на необґрунтоване вето

29.06.2016

каспрук

Завтра на сесії Чернівецької міської ради депутати мають розглянути питання внесення змін до регламенту в частині застосуванням Каспруком права вето на рішення ради та механізм його подолання.

Ініціатором проекту рішення виступила лідер фракції «БПП «Солідарність» в міській раді та голова комісії з питань бюджету та фінансів Наталія Якимчук.

Це викликало досить агресивну реакцію з боку Олексія Каспрука. На своєму сьогоднішньому брифінгу міській голова повідомив, що таким чином депутати, нібито, хочуть зменшити його повноваження, і у разі прийняття цього рішення він однозначно накладе на нього вето.

Хоча, насправді нічого страшного у цьому проекті рішення не має. Депутати просто хочуть, щоб процедура ветування була чітко прописана. І що найголовніше міські обранці пропонують, щоб Каспрук не просто призупиняв дію рішень міської ради, а обґрунтовував це, вносив зауваження по пунктах, які йому не подобаються, які депутати повинні обговорити при повторному розгляді заветованого проекту рішення.

Пропонується досить чітка демократична процедура. Бо на сьогоднішній день вето Каспрука залежить від того з якої ноги він встав вранці і здебільшого має політичне забарвлення.

І от що дивно, проект рішення був опублікований за 20 днів до розгляду. І весь цей час ні у кого ніяких претензій не було. І лише після того, як проект рішення внесений Наталію Якимчук розкритикував політичний патрон нинішнього мера Микола Федорук, за ним в унісон почав співати Каспрук. Складається враження, що Каспрук не має власної думки і працює виключно по темникам, які озвучують на своїх прес-конференціях нардепи від “Народного фронту” Федорук та Бурбак.

Коментарі
  • То Каспрук боїться, чи депутати. Скоріш депутати бояться , що жодне з незаконно прийнятих рішень буде ветовано мером. Так депутатикам хочеться грошенят підзаробити, а тут поганий мер, не вступає з ними в дерибан.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи