Чернівецькі депутати-свободівці запропонували надавати добровольцям звання учасників бойових дій

29.06.2016
свободаДепутати Чернівецької обласної рад від ВО “Свобода” запропонували надавати бійцям-добровольцям звання учасників бойових дій. Відповідний проект рішення зявився 24 червня 2016 року на сайті облради. Про це інформує “Букінфо” з посиланням на прес-службу Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».
«Патріотичні громадські та волонтерські організації, громадсько-політичні рухи та об’єднання звернулися до депутатів обласної ради з проханням провести через рішення сесії обласної ради питання визнання на території Чернівецької області бійців-добровольців учасниками бойових дій» – зазначає голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді, Віталій Мельничук.
Також, депутати-свободівці підготували звернення до керівництва держави з клопотанням про визнання на рівні України учасників добровольчих формувань – безпосередніх учасників антитерористичної операції на сході України, які захищають державну територіальну цілісність.
У зверненні йдеться про те, що депутати Чернівецької обласної ради вимагають визнання на рівні України бійців-добровольців російсько-української війни учасниками бойових дій. А також осіб, які отримали поранення безпосередньо під час виконання бойових завдань – інвалідами війни.
Свободівець додає: «Ми повинні поважати та забезпечити відповідними умовами тих, хто добровільно вирішив захищати державний спокій на Сході України. Особливо тих людей, хто одразу після тяжких подій Майдану у складі добровольчих батальйонів вирушив у вир бойових дій та протистояв російському агресору. Як стало відомо, Івано-Франківська обласна рада вже прийняла рішення щодо визнання учасниками бойових дій бійців-добровольців. Вважаю за необхідне прийняти таке рішення й на рівні Чернівецької області».
Також, Віталій Мельничук зазначає, що відповідні соціальні гарантії та підтримка для бійців та їхніх сімей, за спільної роботи обласної ради та обласної державної адміністрації (які вже надаються бійцям-добровольцям на Івано-Франківщині), після відповідного рішення на рівні області та сприяння зі сторони обласної державної адміністрації, будуть і для наших місцевих бійців-добровольців.
Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини