У Чернівцях «батьківщинівці» підтримали Лінгвістичний фестиваль, започаткований Героєм Небесної сотні

24.05.2016

У Чернівцях уже втретє відбувся фестиваль мов та культур «Відчуй смак рідної мови», започаткований 2013-го «батьківщинівцем» Олександром Щербанюком, який загинув на Майдані 20 лютого 2014 року.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», до організації та проведення фестивалю долучилися однопартійці Героя.
ІІІ Лінгвістичний фестиваль проходив на пішохідній вулиці Чернівців – вул. О.Кобилянської, а розпочався етно-хороводом «Екологія спілкування». На фестивалі лунали мови: німецька , румунська, польська, китайська, арабська, українська, вірменська, хінді, гана, суахілі, есперанто… Увагу до мовного і культурного розмаїття світу привертали концертними номерами (серед яких – танець молоді з Гани і фінальне виконання легендарної «Червоної рути» заслуженим артистом України Іваном Дердою і багатонаціональним імпровізованим хором), різнобарвними орнаментами національних костюмів, виставками – колекції бісерних прикрас від творчої майстерні «FainoArt» і вишиваних дивотворів від майстрині Олени Чайки.
Режисером свята виступив актор і режисер Донецького ТЮГа Карен Гамбарян – участник АТО, переселенець з Донбасу, патріот і талановита людина, завдяки якому фестиваль став яскравіший і вийшов на новий рівень видовищності.
«Дякуємо «батьківщинівцям» за підтримку фестивалю, за розуміння ролі культури в розвитку суспільства, – сказала ініціаторка Лінгвофесту, натхненниця руху «Еко-культура» Ольга Бауер. – Ми маємо спільно прагнути, щоби плюралізм культур, завдяки встановленню діалогу між ними, став нашим спільним багатством. Щира подяка за допомогу в підготовці фестивалю керівнику фракції «Батьківщина» в обласній раді Альоні Гливко».

1(4) 7 9

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини