Каспрук «здає» місто перевізникам?

23.05.2016

Каспрук в маршрутке

Примара страйку перевізників все ще продовжує нависати над Чернівцями, адже своїх слів про те, що усі чернівецькі маршрутки 31 травня зупиняться вони поки що назад не забирали.

Каспрук посилено намагається робити вигляд, що все йде за планом і на сьогоднішньому брифінгу повідомив, що робоча група, яка вивчає ситуацію з перевезеннями продовжує свою роботу.

«Ми розробили план заходів на випадок, якщо перевізники зупинять свою роботу», – також зазначив міській голова.

А це вже цікавіше. Бо, м’яко кажучи, не зовсім зрозуміло, яким чином мер буде намагатися подолати гіпотетичний транспортний колапс. За тиждень у нас навряд чи стане більше тролейбусів. А два придбані міською радою автобуси ситуацію аж ніяк не врятують.

Зрештою, нормальний мер мав би думати не як ліквідовувати наслідки страйку, а як його не допустити.

Та Олексій Павлович, який ретельно намагається приховати своє загравання з перевізниками, продовжує маневрувати і перекладати відповідальність на інших.

Принаймні сьогодні він натякнув, що все тепер в руках депутатів. Щоправда, не зовсім зрозуміло яким боком тут міські обранці, адже рішення про затвердження тарифів на проїзд приймає виконком.

«У нас виконком  з 12 чоловік. Щоб рішення було прийнято, треба щоб прийшли 10 і всі проголосували. Якщо якісь члени виконкому під впливом депутатів не прийдуть, то рішення не буде», -зауважив Каспрук. Хоча, яке може бути рішення, якщо розрахунків перевізників ніхто не бачив, а вони лише кричать, що тариф має бути мінімум 4 гривні.

Водночас, Каспруку ніхто не винен, що у нього неповний виконком, адже він особисто подавав кандидатури людей, які не знайшли підтримки у депутатського корпусу. А ті хто потрапили до виконкому в тій, чи іншій мірі лояльні до Каспрука.

Зрештою, суть не у цьому, а в тому, що Олексій Павлович вкотре намагається розіграти свою улюблену комбінацію, коли в усьому винні депутати, а він Супермен, який усіх рятує. Мер розуміє, що і страйк перевізників, і підвищення цін на проїзд боляче вдарить по його іміджу, який він не любить псувати. А робить все, аби дистанціюватися від процесу.

Після страйку перевізників у 2014 році, він обіцяв розірвати з ними угоди, але так і не зробив цього. От і зараз, замість того, щоб поставити власників маршруток на місце, він намагається вивести їх з-під удару, а всю провину за критичну ситуацію з перевезеннями у місті звалити на депутатів.

Андрій Тисовський    

Коментарі
  • Олексій Павлович, така позиція не повинна бути у господаря міста. Якщо ви не впливаєте на процес, тоді ви не на свєму місці!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини