Поліція не затримала підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП. Кажуть, що не мають доказів

16.05.2016

стахов

У поліції кажуть, що не затримали п’яного водія “мажора”, тому що… він сказав, що це не він скоїв ДТП. Поліцейські мабуть повірили і дають зараз шанси підозрюваному для втечі. 

Нагадаємо минулої ночі на вулиці Героїв Майдану водій “Мерседесу”, в стані алкогольного сп’яніння, скоїв наїзд на працівника “Альтфатеру”. В результаті ДТП 59-річний чернівчанин помер на місці події.

Як повідомив під час брифінгу начальник відділу з розслідувань ДТП СУ ГУНП в Чернівецькій області Ігор Стахов,  21-річний водій у машині був один. Однак його не затримали. Причина проста і наївна: хлопець стверджує, що він за кермом не перебував, а хто був не пам’ятає. Тому поки немає результатів експертизи, на слідчі дії підозрюваного запрошують повістками. Правоохоронці не виключають того факту, що за цей час існує ймовірність втечі підозрюваного, але запевняють, що все під контролем і в слідства є доба на оголошення підозри. Тепер батько підозрюваного, по суті з офіційної подачі поліції, має добу, щоб вивезти сина за кордон. Виходить можна скоїти смертельне ДТП в неадекватному стані, сказати поліції, що це не ти, і спокійно тікати за кордон, оскільки підстав для твого затримання немає… Чи можливо це можна лише дітям багатіїв? 

 Також як стало відомо, напередодні трагедії компанія, в якій перебував підозрюваний, відпочивали в одному з готельно-туристичних комплексів. Через деякий час дві автівки вирушили вулицею Героїв Майдану в сторону проспекту Незалежності. Ігор Стахов пояснює, що з камер відеоспостережень стає зрозуміло, що автоперегонів ніхто не влаштовував. Адже коли на світлофорі загорілося червоне світло, водій “мерсу” на відміну від своїх товаришів, так і не зупинився, а на великій швидкості промчав далі.  Після чого за перехрестям з вулицею Сторожинецькою, здійснив смертельний наїзд і врізався в електроопору.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Призначено ряд необхідних експертиз для встановлення усіх обставин події. Досудове розслідування триває. Якщо вину водія «Мерседеса» доведуть, йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Коментарі
  • Кто знает чей сын,чье авто,пишите сделаем макс репост,город должен знать своих хероив

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини