Проїзд у чернівецьких тролейбусах зроблять безкоштовним для всіх

07.04.2016

trol_1

До необхідності прийняття такого рішення депутати Чернівецької міської ради дійшли на сьогоднішній погоджувальній раді.

Поспілкуватися про непросту ситуацію із пасажирськими перевезеннями у столиці Буковини міські обранці були змушені після того, як, перевізники, які невдоволені тим, що їм не компенсують проїзд пільговиків, почали погрожувати страйком.

За словами мера Олексія Каспрука розв’язати цю проблему можна двома шляхами: або адресна допомога пільговикам, або робити безкоштовний проїзд в тролейбусах, а з тими, хто обслуговує автобусні маршрути домовлятися окремо і укладати угодити з тими, хто запропонує найменший тариф.

Депутати одностайно підтримали другий варіант.

«Ми підтримуємо ідею того, щоб зробити електротранспорт у Чернівцях безкоштовним. Така практика є у багатьох європейських країнах. За нашими підрахунками на це тролейбусному управлінню треба виділити 43 мільйони гривень. У такий непростий час ми повинні підтримати простих людей. І це буде гарна спільна ініціатива депутатського корпусу і міського голови», – зазначив голова фракції «Рідне місто» Василь Продан.

Також присутні на нараді зійшлися на думці, що міській владі треба більш активніше проводити переговори із зарубіжними партнерами, щодо оновлення тролейбусного парку Чернівців і запропонували міському голові долучати до цієї роботи депутатів.

Зрештою, вирішили створити робочу групу, яка має визначити точну суму, яку з бюджету міста треба буде виділити на ЧТУ, а також визначити механізми підтримки пільговиків, які проживають в районах де не має тролейбусного сполучення.

Коментарі
  • А ПРО ЛЮДЕЙ САДГОРИ І РОШІ ПОДУМАЛИ? ТРОЛЕЙБУСИ ТУДИ НЕ ЇДУТЬ. ЧИ ЦЕ НЕ МЕШКАНЦІ МІСТА ???

  • Шо ви таке городите? “За нашими підрахунками на це тролейбусному управлінню треба виділити 43 мільйони гривень” – хто рахував, як рахував? Краще для початку купіть нові тролейбуси за ці гроші… А то будемо їхати в кончених тролейбусах, по кончених дорогах – зато безплатно. Нах такий комфорт.

  • Доміхайлишились ! Михайлишин запустив механізм сповільненої дії- соціальний квиток, який призведе до знищення громадьського транспорту.
    Продан поцікавився громадьською думкою, чи хочуть громадяни, котрі не користуються тролейбусами, сплачувати за безкоштовний проїзд інших ?

  • Так безкоштовний проїзд це ініціатива Каспрука, а не Михайлішина) А соціального квитка і досі немає.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини