Без покарання топ-посадовців, відповідальних за корупцію в уряді, імена нових міністрів неважливі, – Дмитро Добродомов

11.03.2016

35675-735x400Поки топ-посадовці, причетні до корупційних схем в Уряді, не будуть покарані, імена нових міністрів не мають значення: вони не відчуватимуть страху перед законом, адже розумітимуть, що в країні діють старі правила і за злочини нема відповідальності.

Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив секретар Антикорупційного комітету ВРУ, лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов.

«Рік тому екс-очільник Держфінінспекції оприлюднив факти зловживань в Уряді і на держпідприємствах на 7,6 млрд грн. Були порушені кримінальні провадження, створено спеціальну робочу групу в парламенті. Урешті керівники держпідприємств підтвердили афілійований вплив на ДП деяких депутатів. Лунали прізвища і Мартиненка, і Іванчука, а нещодавно міністр економіки назвав і прізвище Кононенка», – нагадав нардеп.

Але, як повідомив Добродомов, попри ці факти, ГПУ закрила кримінальні провадження та  припинила розслідування справ ще у серпні минулого року.

«Лише одна справа з 12-ти дійшла до суду. Це свідчить про «договорняки». Прокуратура свідомо відмовилася шукати відповідь на питання: де зникли гроші держави  і хто у цьому винен. Також нема відповіді на питання, де гроші зі справ, про які заявляв сам Прем’єр-міністр. Нема пояснень, як у нього з-під носа зникли понад 50 мільярдів»,  –  констатував він.

Нардеп підкреслив, що і зараз активно ведуться  «договорняки» – зокрема, Прем’єр виторговує   “недоторканість”.

«Переконаний, що основне, про що домовляється зараз Яценюк, – власна  безпека. Він хоче гарантій, що його не будуть чіпати за результати його дворічної «діяльності»», – зауважив Дмитро Добродомов.

Відтак, на переконання нардепа, формування нового Уряду має відбутися на базі «нових правил», а не лише «нових імен».

джерело: nkontrol.org.ua

Коментарі
  • Усі винні повинні бути покарані. Вони збагатілися на крові і горі українців! Тільки кара!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини