«Санітарна» вирубка поблизу Буковинських водоспадів виявилась знищенням здорового лісу

02.03.2016

Нещодавно «Чернівці таймс» підняв проблему вирубки лісу та знищення унікальних Буковинських водоспадів в селі Розтоки Путильського району. Одразу після виходу матеріалу, була оприлюднена на диво миттєва реакція Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, які у своєму повідомленні розповіли про те, що “Карпатський держспецлісгосп» передбачив санітарно-оздоровчі заходи, проведення яких погоджено з Департаментом екології та туризму Чернівецької ОДА. У їх рамках ліквідовується сухостійне насадження, яке становить загрозу для здорового лісу.

Ми задали ряд запитань прес-секретарю Чернівецького ОУЛМГ, щоб з’ясувати деталі вирубки, але нас попросили оформити це офіційним листом, інакше відповідь нам надати не зможуть. А згодом стало зрозуміло для чого управлінню потрібно було виграти час бюрократичною тяганиною.

Активісти ГО «Карпатські стежки» зазначали, що повідомлення прес-служби ОУЛМГ не більше ніж виправдання та окозамилювання, і під прикриттям «санітарної вирубки», як це буває дуже часто, ведеться знищення буковинських лісів. Адже вирубки лісу там проводять вже кілька років поспіль. Припущення про знищення здорового лісу підтвердили згодом фотографії журналіста Тараса Піца, які були зроблені у неділю 28 лютого.

«Ось так робиться “санітарна” зачистка лісу в буковинських Карпатах. Фото зроблені 28.02.16. поблизу Смугарського водоспаду. (Путильщина, село Ростоки) Коментарі зайві…», – написав на своїй сторінці в соціальній мережі Тарас Піц.

Тож запитань, на які хотілося почути відповіді, стало ще більше. Насамперед  хотілося би реакції, але адекватної, управління лісового та мисливського господарства, а також правоохоронних структур, які як це часто буває, нічого не бачать і нічого не чують.

28mYJQJcxzA Lwtp0RAj49c vto1i3SN7IU wGSmPBYBaTk

Олексій Пономаренко
Фото: Тарас Піц

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи