Буковинські «батьківщинівці» долучилися до відзначення національного свята «мерцішор»

02.03.2016

Батьківщина мерцишорЧернівецька обласна та міська організації ВО «Батьківщина» долучилися до святкування 10-го ювілейного фестивалю «Мерцішор», який щорічно проводять у школі №13 в обласному центрі (школа з румунською мовою викладання). Про це повідомляє прес-служба обласного осередку ВО «Батьківщина».

«Батьківщинівці» разом з іншими поважними запрошеними (керівництвом обласного департаменту освіти, Генеральним консулом Румунії в Чернівцях та ін.) привітали учнів з національним святом «Мерцішор», яке завжди було загальним святом зустрічі весни для буковинців усіх національностей.  У цей день прийнято дарувати бутоньєрки – «мерцішори» – у вигляді квіточок із білих та червоних ниток.

23 діток отримали в подарунок від «батьківщинівців» солодощі та примірники місцевого дитячого журналу. Депутати міської та обласної рад, активісти  нагадали присутнім прекрасні легенди про походження цього свята, яке відзначають на Буковині, і побажали міцного здоров’я і весни в серці.

Одна з легенд оповідає, що в перший день березня на лісовій галявині Весна, рятуючи від холодної Зими підсніжник, прикрила квіточку рукою і поранилася. Крапля її гарячої крові врятувала білу квітку, і відтоді білі і червоні кольори бутоньєрки-«мерцішора» символізують цю перемогу Весни.

 Прес-служба обласної організації партії ВО “Батьківщина”

 

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи