Матриця Ратуші, або водій для Іри

10.08.2015

10938936_767916316631146_1577881168_o-605x401Менш ніж за три місяці до виборів найбільшу політичну активність у стінах Ратуші проявляють не мер та його конкуренти, а радник Олексія Павловича з питань зв’язків з громадськістю Ірина Карімова. Так дившся і думаєш, мер взагалі балотуватися збирається? Чи балотуватися буде  його радник?))

Якщо вірити Петру Кобевко, то “Зараз пані Карімова активно вирішує всі проблеми мерії. Для неї нема невідомих і незначних проблем. Чи це земля, чи нерухомість, чи газ, чи дороги… Все знає і все вміє налагодити Ірина”.

Петро Дмитрович у пошуках клієнтів для своїх оголених газетних шпальт , звісно, схильний до політичної гіперболізації. Але факт залишається фактом. Ірина Ігорівна не просто опікун нинішнього мера, про що міркували вже на сайті,  вона остаточно застовбичила за собою статус “смотрящєго” за Олексієм Каспруком. При чому настільки міцно застовбичила, що Василь Продан (який не палить) нервово тягнеться до пачки цигарок.

Зрештою, нічого дивного у такій активності Карімової не має. Недарма ж, свого часу, чернівецькі журналісти дали їй влучне прізвисько “матриця”. Чому матриця, спитаєте ви? Бо, якщо вірити Енді та Лані Вачовські “матриця – вона усюди”. От, і Ірина Ігорівна хоче бути усюди. Але тривалий час не вдавалося. В ОДА часів Теофіла Бауера на перший план її не випускали, а потім, взагалі, попросили з речами на вихід. Федорук сам собі режисер, тому і при ньому Карімова не могла проявити усіх своїх «талантів».

Її зірковий час настав при Каспруку. Вона не просто стала тінню мера, вона – сама мер. Іноді складається враження, що скоро на  другому поверсі Ратуші облаштують спеціальну кабінку для Ірини Ігорівни, аби меру не страшно було туди самому ходити.

два5-516x810Вже ні для кого не секрет,  коли під час сесій чи прес-конференцій Олексій Павлович крадькома заглядає в екран свого мобільного, то тільки для того, щоб прочитати чергову смс із вказівками від Карімової.

При цьому всьому, чим більше Каспрук нагадує втомленого життям філософа на цвинтарі , тим більше собі зайвого дозволяє Ірина Ігорівна. Останній яскравий публічний приклад – це її наїзд у фейсбуці на лідера “Блоку Петра Порошенка” на Буковині і потенційного кандидата в мери Наталю Якимчук.  Причому Карімова до Якимчук? Але п. Карімова відчуває свою причетність. Втім, це квіточки. Ягідки ховаються за лаштунками.

Наприклад, коли звільняли директора парку “Жовтневий” Миколу Строканя, Олексій Каспрук щось задумливо розглядав на моніторі свого комп’ютера і не промовив ні слова. А “вирок” оголошувала низенька жіночка у чорному платті.  Не важко здогадатися хто це був.  Карімова постійно на сесіях, засіданнях виконкому, прес-конференціях у Ратуші. Вона розбирається в очисних спорудах та ремонті Богдана Хмельницького. Вона демонструє свою публічність і робить селфі з депутатами.

Те, що з кожним днем Каспрук заглиблюється у себе та самоусувається від керівництвом міста призвело до того, що керівники департаментів та інших структурних підрозділів міської ради тепер більше звітують перед Карімовою, ніж перед мером. І від неї отримують поточні завдання. Каспрук про такі її рішення дізнається постфактумом (якщо, взагалі, його це цікавить)   11062335_1161186820573567_9103906666489089376_n

У самій Ратуші всі про це знають, бо всі це все бачать. І далеко не всіх такий стан речей влаштовує.

Зокрема, нещодавно секретар міськради Ярослав Кушнірик у розмові з журналістками “Чернівецького променю” (з якими у нього, на диво, досить гарні стосунки, бо, навіть супроводжувати себе до Польщі він запросив саме знімальну групу цього телеканалу) пожалівся на те, що він щодня змушений на своєму службовому автомобілі підвозити Карімову на роботу і більшість вказівок він отримує вже не від Каспрука, а саме від Ірини Ігорівни.

Отакої! Друга людина у Ратуші стала техперсоналом, здавалося би, звичайної чиновниці.
Карімова йде у мери. Але не Чернівців, а Каспрука.

Андрій Тисовський

Кар матрица copy

Коментарі
  • кароч, только Таймс слез с одной жіночки – с Козловой, как принялся за другую – Каримову 🙂 а, да, исчо Калмыкову полюбляли мочить))) Но в Каримову ваще разрядили сериал статей за несколько дней. Вы её так разрекламируете, что её придётся избрать мэром. А Якимчук – это хто? Жена якогось честного прокурора?)))
    “чим більше Каспрук нагадує втомленого життям філософа на цвинтарі” – хорошая метафора, подходит не только каспруку, шеф-редухтору тоже:)
    “Вона демонструє свою публічність і робить селфі з депутатами” – а тут збехали, ВОНО само до неї лізе поселфиться:)

  • только вышла статья,а злобные боты из ратуши уже тут как тут ))) жополизы власти – пелехатые уЩербные митрофанчики грызут клаву во спасение кормильца )))

  • Якась ховроба у автора . Може нестача жіночої уваги? Все шукають жінок, які керують Каспруком. Це ваше нездійсненна мрія? О це такий Каспрук!! Що за людина?! Продан бажає щобі керували Каспруком жінки, а він… Це не потому, що Проданом керує його дружина?

      • Негоже народу быть пришитым к каким бы то ни было “чужим сенсам”: Каримовой, Бешлею, Проданам, Михайлишину, Кушнирику, Каспруку и т.д. Эти сенсы, конечно, крутые, глубоко интересные и весьма содержательные, очень развивают, способствуют личностной реализации и мотивируют жить, но они чужие, мутные и грязные. Читать, ругаться и смеяться можно и нужно, но при этом не забывать, что это не ваша, а чужая война, которая стала для ее участников одновременно и жизненным смыслом, и профессиональным сенсом.

    • Василий, вы правы! Автор проецирует.
      Проекция— психологический процесс, относимый к механизмам психологической защиты, в результате которого внутреннее ошибочно воспринимается как приходящее извне.
      Человек приписывает кому-то или чему-то собственные мысли, чувства, мотивы, черты характера и пр., полагая, что он воспринял что-то приходящее извне, а не изнутри самого себя.

      • Да, такое имеет место быть в психологии, но далеко не всегда. Иначе тогда и вы, исходя из вашей логики, приписывая автору данные проекции, проецируете свои скрытые желания. Бред полнейший…

  • А нашо було так Кушнірика підставляти? Відгребе він за свою відвертість. Тепер буде підвозити не тільки на роботу, а ще й з роботи, по магазинах і таке інше

  • Любі друзі, як казав Ющенко, не будь к ночі помянут,
    тут написано не про жінку, а про мера, бо ми його
    вибирали і хочемо, щоб він був більш самостійним
    і менше звертав уваги на балачки жінок,
    бо толку з цих балачок ми не бачимо.
    Жінки приходять і уходять, а за все відповідає мер.

  • А чого це Кушнірик з Променем шушукається? Заручається підтримкою на виборах мера?

    • А з ким йому шушукатися. Ясно, що не з вами, бо ваш Бурбак-ТВ у Чернывцях вже ніхто не дивиться.

  • Кожному природа дала голову, щоб ДУМАТИ СВОЄЮ
    головою, а не ЧУЖОЮ.
    Собі треба задати питання.
    Як тобі живеться? І самому собі відповісти.
    І робити висновки САМОМУ.

  • Серйозна проблема у автора і його патрона – психологічна. Вони навіть уявити собі не можуть самостійного політика, мера ( з власного досвіду по Михайлішину судять). Кризис жанру. Хто кого зробив Бауер Карімову чи Карімова Бауера учасники тих подій добре пам’ятають. Як і сам Теофіл Бауер, який після протистояння з Карімовою назавжди випав з політичного Олімпу Буковини. Що робила Карімова у команді Федорука, запитати можна у багаторічного екс-мера. Карімова з різним х..лом не працює.Тож, якщо Карімова працює у команді Каспрука, то Каспруку уважуха. Він справжній мер, якого варто цінувати і підтримувати. Печалька в тому, що автор цього опусу щось втратив почуття гумору і отримав розлад у світосприйнятті – не може визначитися хто ота Карімова – нянька, опікун чи чийсь смотрящій. Невелича підсказка: Карімова- радник патронатної служби, який відповідально виконує свої обов’язки. І все. Але де ж то про таке, як професійне виконання своїх обов’язків, знати людям, які ніде і ніколи не працювали. Побільше таких службовців, як Карімова, то може і таким писакам довелось би вулиці підмітати, щоб на кусень хліба працею заробляти, а не пошуком кізяків там, де їх немає. Молодець Каспрук, гарну має команду.

    • Профессионально доктор “пролечил”, без пафоса, эмоциональных соплей, дешевых гипербол, но фактами на основании анализов. Получше, нежели в мировой политике, разбирается в трудовой биографии жены и своего экс-блогера.

  • Вічна радниця – від Бауера до Федорука, від
    Федорука до Каспрука.
    І навіть після протистояння з нею, Бауер
    назавжди випав з політичного олімпу Буковини.
    Така сильна жінка і не керівник міста , області досі.
    І що вона порадила такого, щоб чернівчанам краще жилось?
    Хотілось би знати.

  • Смешно читать “доктора”.сразу видно Каримова сама о себе пишет.
    Т.Бауэр закусился с журналистами и выпал из горизонта.Так что не надо себе приписывать дамочка:)
    Н.Федорук закончил мэрство позором и заразился с Рыбацком.Каримова и здесь поучаствовала?:)Значит хороший спец по сливу шефов))))

  • И еще.,Бауэр и Федорук правили при стабильности. Каспруку не повезло и тусоваться в кабаках никакие Матрицы не помогут.
    Каримова не может сделать из Каспрука нормального мэра- он и толстый и ленивый.Люди толстых не любят.

    • а щербина идет на мера?!он сосунок желторотый.в АТО сопляка отправить-пусть за Писяя бегает

  • Каспрук = Яценюк=Бурбак. У Народного Фронта рейтинг “не бей лежачего”. Михайлишину достаточно стать депутатом. Несколько депутатов не дадут деребанить город клану Яценюка.Шансов у вас нет.

  • “Команда Каспрука”)))))) Не выдумывайте то чего нет)))) вся “команда” это несколько бездарных хапуг и алкашей

  • 1. “Знаете, что я решил за те десять лет, что свободен? Счастье — в неведении”.

    2. “Я… этот город… ненавижу. Этот зоопарк, тюрьму, эту реальность — называйте как хотите — меня просто выворачивает. Даже ваш запах. Я дышу им, ощущаю кожей вашу вонь”.

    3. “Заняв какой-то участок, вы размножаетесь… Чтобы выжить, вам приходится захватывать все новые и новые территории. Есть один организм на Земле со сходной повадкой. Знаете, какой? Вирус”.

    4. “А люди — динозавры. Посмотрите в окно. Это — закат человечества”.

    5. “Матрица — это система… Эта система — наш враг. Когда ты внутри, ты осматриваешься, что ты видишь? Бизнесмены, учителя, адвокаты, плотники… И множество из них очень привязаны к системе, поэтому они будут бороться за нее…”

    6. “Следуй за белым кроликом”.

  • Водителя для Иры и Кушнирика зовут Серега….Ето его достало возить ЕТУ ФИГУРУ.

  • Вибори, вибори. Давайте повернемо в ради тих хто довів країну до війни та зубожіння народу: стоматологів,азарових, фірташів, бойків, михайлішених та їм подібних. І не потрібно говорити- подивіться на цих, ці на міціевому рівні пробують щось зробити, але який супротив олігархів, їм все мало , ще не дограбували нарід. Один з прикладів: майже кожен день чуємо про зниження ціни на нафту, а що робиться на заправках, а електроенергія ?

  • Вася не тошни уже своей тупостью.Войну развязал твой сраный яйценюх с американцами ради своей власти

  • Или быстрее в военкомат.нечего стучать брехню на сайтах. В окопе ты полезнее

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи