На Кельменеччині у школі встановили меморіальну дошку Олександру Гарбузу

08.06.2015

На Кельменеччині у одній із початкових шкіл встановили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО Олександру Гарбузу.

5 червня біля Путринецької початкової школи відбувся мітинг на честь вшанування пам’яті буковинського вояка,-передає сайт Кельменецької РДА.

Перковецький сільський голова Віссаріон Білик висловив глибокі співчуття батькові  загиблого героя Валентину Івановичу та подякував всім, хто причетний до виготовлення  та встановлення меморіальної дошки.

Під сумну пісню «Пливе кача» право зняти полотнище з меморіальної дошки надали батькові загиблого Валентину Івановичу Гарбузу та побратимам Петру Громику, Миколі Мельничуку, Олександру Бекиновському і голові райдержадміністрації Віталію Швецю. Під час виконання пісні розчулені люди не могли стримувати сліз. Школярі поставили квіти біля пам’ятного знаку.

Світлу пам’ять Олександра Гарбуза присутні вшанували хвилиною мовчання.

Довідка:Народився Олександр 10 серпня 1987 р. в с.Путрино. Зростав енергійним, життєрадісним хлопчиком, із нестримною цікавістю та жагою пізнання. Свою шкільну дорогу розпочав у Путринецькій школі. З 1999 року – продовжив у Лівинецькій загальноосвітній школі. Хлопчина зростав вихованим та дисциплінованим учнем, фізично загартованим юнаком, який успішно поєднував шкільне навчання, допомогу батькам по господарству та розваги з однолітками. Школу Олександр закінчив у 2002 році. Далі навчання в Кельменецькому професійному ліцеї, служба в лавах Збройних Сил України в  Мукачевому, навчання на економічному факультеті Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича. Але через хворобу бабусі Сашко переїхав разом з дружиною в с.Анадоли і доглядав її аж до смерті.

Олександр одним із перших прийшов добровольцем у військкомат ще під час першої хвилі мобілізації. Спочатку служив у зенітно-ракетному полку у Білій Церкві, але хотів на передову, і в грудні 2014 року його перевели до складу 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України,  брав участь у бойових діях на Сході нашої країни. Під час обстрілу під Авдіївкою, що на Донеччині, отримав смертельне поранення, загинув 22 січня 2015 року як герой.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини