Буковинськи вогнеборці тренувались у “Черемоші”

22.05.2015

За повідомленням прес-служби ДСНС України у Чернівецькій області, сьогодні у приміщенні готельно-туристичного комплексу «Черемош» чернівецькі рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі у будівлі підвищеної поверховості.

“Важливість даних навчань полягає в тому, що такі пожежі є дуже небезпечні, оскільки всередині таких споруд часто перебуває велика кількість людей і їхньому життю загрожує значна небезпека. Окрім цього, ліквідація пожеж у висотних будівлях пов’язана із залученням спецтехніки. Метою проведення даних навчань є тренування взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів Управління з персоналом комплексу, відпрацювання дій рятувальників під час ліквідації пожежі у висотній будівлі” – йдеться у повідомленні.

Згідно задуму навчань, в номері на шостому поверсі готелю сталось коротке замкнення і виникла пожежа. Для ускладнення завдання для вогнеборців було змодельоване сильне задимлення всього приміщення, внаслідок чого існувала небезпека життю людей.

Адміністрація готелю зателефонувала на “101” та почала евакуацію людей. Однак, через сильне задимлення, вийти на вулицю змогли лише ті люди, які перебували нижче шостого поверху, а всі інші, опинилися у пастці. За лічені хвилини до готелю прибули вогнеборці. Людей, які не змогли самостійно вийти з приміщення, спускали на землю за допомогою пожежної автодрабини. Також для евакуації людей використовувалися спеціальні не задимлені сходи. Одночасно із цим, бійці пожежно-рятувальних підрозділів проводили роботи по ліквідації пожежі.

“Завдяки чітким та злагодженим діям рятувальникам вдалося не допустити розповсюдження вогню на інші приміщення та поверхи. Вогнеборці ліквідували пожежу у встановлені терміни. Всього для проведення навчань від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалися 11 одиниць техніки та 44 чоловіки особового складу”, – повідомляє прес-служба відомства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини