Надія Бабинська про те, що Фищук – таємний

22.11.2014

Громадський активіст Надія Бабинська, яка часто озвучує звіти та поривання місцевої ОПОРИ дала “Чернівці таймс” геніальний у сенсі політкоректності(не у хопишся) коментар по виборам, що минули.

Готувала Альона Чорна

10527819_10203592866315027_6787095501102097013_n

Виборчий процес даво завершився, а ОПОРІ роботи не поменшало.    Цікавимося певними деталями виборів на Буковині. у спостерігача Громадянської мережі ОПОРА Надією Бабинською(на фото). Про порушення на виборах, адмінресурс та контроль за владою. 

–          Які порушення були у кандидатів по мажоритарці?   Хто виявився найбільш затятими порушниками?

Найбільш масовими порушеннями були порушення, пов’язані з веденням передвиборчої агітації (фінансування, розміщення), псуванням агітаційної продукції. Був зафіксований один випадок фізичної агресії щодо агітаторів одного з кандидатів. Всі зафіксовані ОПОРОЮ порушення можна прослідкувати на Мапі порушень http://map.oporaua.org/home/vsya-ukrajina ОПОРА не визначала, хто є затятим порушником, а тільки фіксувала факти, виявлені спостерігачами. Загалом, протягом виборчої кампанії спостерігачами зафіксовано більше 30 порушень від різних суб’єктів виборчого процесу.

http://oporacv.org/chernivetska-oblast-naperedodni-vyboriv-opora-zvituje/

.

–           Які наслідки мали запити ОПОРИ щодо порушень?

Про виявлені порушення ОПОРА повідомляла як ЗМІ, так і правоохоронні органи,  а саме УМВС в Чернівецькій області. Ті, відповідно, реєстрували наші повідомлення і реагували на них. Відповідно спостерігачі, які фіксували порушення, давали пояснення працівникам міліції. Переважна більшість повідомлень стосується порушення правил, термінів ведення передвиборчої агітації, за що передбачена адміністративна відповідальність. Кілька разів спостерігачі ОПОРИ викликали працівників міліції на місце правопорушення. Наразі відомо, що справа за одним з порушень, що стосувалась агітації в громадському транспорті, була скерована до суду. Про результати розгляду адміністративної справи в суді наразі невідомо.   http://oporacv.org/u-201-okruzi-kandydat-vid-lyashka-reklamujetsya-iz-porushennyam-v-marshrutkah/

Примітка А. Ч. 
Зокрема в посиланні зазначається: “На гарячу лінії ОПОРИ надійшла інформація, що в окремих маршрутних автобусах в місті Чернівці через рекламні монітори транслюється політична реклама кандидата в 201 виборчому окрузі Назара Горука. Перевірка інформації підтвердила цей факт. Зокрема, трансляція політичної реклами кандидата від Радикальної партії Олега Ляшка була зафіксована ввечері 14 жовтня в громадському транспорті – маршрутці №11. Згідно, ч. 9 ст. 74 Закону “Про вибори народних депутатів України”: “Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється.” Сам кандидат Назар Горук на конкретні запитання спостерігача ОПОРИ щодо зафіксованого порушення не відповів, вказавши, що йому потрібен час, аби з’ясувати обставини справи і наголосив, що «ОПОРА – не пуп Землі».”

– Як можна пояснити такий факт, коли кандидата, якого виборець у очі не знає, набирає 25% голосів за два-три тижні?

ОПОРА не дає оцінку політикам та виборцям. Це справа політологів. Громадська мережа спостерігає за виборчим процесом з акцентом на дотримання виборчого законодавства. Вказане питання не є предметом моніторингу ОПОРИ.

Можна тільки наголосити на одній з найнижчих за всі роки виборів в Чернівецькій області явок виборців в день голосування 26 жовтня 2014 року.

ОПОРА випадків адмінресрсу не зафіксувала

–          Які були зафіксовані факти використання адмінресурсу?

Відповідно до ст.74, ч 22 закону України Про вибори народних депутатів України, кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, таких осіб:

1) кандидатам у депутати, які займають посади в органах державної влади чи в інших державних органах, органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування, – посадових та службових осіб органів державної влади чи інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування (крім осіб, які перебувають на посадах помічника-консультанта народного депутата України);

2) кандидатам у депутати, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, на підприємствах незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), утворених відповідно до законів України, – підлеглих їм осіб за місцем роботи (у робочий час).

Саме ці випадки законодавець відносить до адміністративного ресурсу і ОПОРА таких випадків не зафіксувала.

 Як ОПОРА відреагувала на заяви Фищука про Рибака? (про те що Рибаку збирають гроші на вибори та інші закиди, які наробили неймовірно бгато галасу у пресі відповідного спрямування)?

ОПОРІ невідомо про ці заяви. До нас ніхто з цього приводу не звертався.

–          ОПОРА каже, що владу необхідно контролювати. Яким чином Громадянська мережа збирається це робити у міжвиборчий період?

На всеукраїнському рівні ОПОРА проводитиме кампанію спостереження за діяльністю Верховної Ради України, аналіз діяльності депутатів. На місцевому рівні ми плануємо локальні ініціативи громадського контролю за діяльністю влади (інформаційні, просвітницькі кампанії тощо).

Коментарі
    • підстилка КГБіста і сексота. Ганьба Бабинській обсмокчувачці комуняки і КГБіста Федорука та іншрї швалі “фронтової”. Ця мразь така сама як її татко зрадник і донощик кляуз ГАНЬБА!!!

  • Шкода їхньої роботи, їздили по районах, ходили по засіданнях, бігали по виборчих дільницях, а толку від цієї роботи НІЯКОЇ. Плювали партії та кандидати на ваші зауваження.
    Висновок: займіться тим що може принести якийсь результат.

    • а де Бабинська загубила падружку-пабратіміху брехливу бомжиху лжешлюху Єреміцу ґалюську, невже ще з запою алкашка не вийшла?)))))))))))))))

    • іди підмети хоч вулиці.як вмієш
      УРОДКА І ВІДМИВАЛЬНИЦЯ ЛЖЕШЛЮХ

      паскуда,все тобі віддастя і дітям твоїм

  • Надя стала таким же чиновником, как любой в ОДА. по сути она то же политик. Ее сравнили с Галицем , шутя, из-за конфлитка ее с галицем. Это неправильно. Галиц понимал, что просиходит вокруг, знал людей, внутренние течения, а Надя не хочет этого замечать, так и будет пламенной активисктой и революционеркой до старости. Ленин такую интеллигенцию называл ” полезные идиоты”

    • Бабинська ідіотка безполезная! яка польза з її імітацій? в ода та міськраді вже сміються що для таких ідіотів треба найняти людину,щоб їх посилала культурно із запитами ,ну ви поняли 🙂

  • Бомбонова принцеса більше не хоче друкуватись у бомбонового короля в газеті Час?

    • То Кобевко Петро всі бомбони собі забирає, а Бабинська вирішила “працювати” на пряму з замовниками) Хто може мені написати, де офіційно працює така пані і де платить податки державі , щоб держава мала змогу платити вчителям, лікарям…. Офіційно відповідь надали що ніде не працює Бабинська Надія. Тоді чого воно гавкає та бігає ? Яка з неї користь Україні та Чернівцям? НІЯКА! і ще, жОПОРА це громадська організація яка не платить зарплати, тоді за які гроші живе Бабинська? живе за “чесно і непосільно заработание”)))))) яка ганьба!!!! Ще одна бомжиха))))

  • На жаль, знаю зі свого прикладу, яка підла і брехлива ця Бабинська, що на біле каже чорне і навпаки й не червоніє. Тварь

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи