Активісти Євромайдану хочуть звітів обласної влади

21.11.2014

 

21 листопада активісти Євромайдану у Чернівцях на зборах громадян у сесійній залі ОДА розробили та затвердили вимоги до Черніввецької обласної ради. “Це ті вимоги, за які стояв Майдан, ми повинні продовжувати справу, яку розпочали минулого року. Основна вимога – прозорість та підзвітність влади!” – зазначають активісти.

Ми, активна громадськість та представники Громадської координаційної ради Євромайдану у Чернівцях, звертаємось до вас з наступними пропозиціями:

1. Здійснювати поіменне голосування з кожного питання порядку денного сесії Чернівецької обласної ради.Інформацію про результати голосування оприлюднювати на сайті Чернівецької обласної ради.

2. На виконання пункту 35 рішення Чернівецької обласної ради № 4-22/14 Про обласний бюджет на 2014 рік, просимооприлюднювати інформацію щодо отриманих та фактично витрачених коштів від діяльності комунальних підприємств.

3. Розмістити у місячний термін на сайті Чернівецької обласної ради повну інформацію про комунальну власність:
– перелік об’єктів, які здаються в оренду, з якого по який термін, за яку ціну, інформацію про орендаря;
– перелік об’єктів, які пропонуються до передачі в оренду;
– перелік об’єктів, які передані у безкоштовне або пільгове користування.

4. До 1 січня 2015 року розмістити на сайті Чернівецької обласної ради інформацію про діяльність кожного комунального підприємства, яке підпорядковуються Чернівецькій обласній раді. Створити on-lineсторінку з інформацією про:
– план роботи підприємства;
– результати роботи;
– кадровий склад.

5. Залучати профільні громадські організації та громадських активістів до обговорення кандидатів на посади голів комунальних підприємств.

6. На найближчій сесії Чернівецької обласної ради прийняти рішення про дозвіл на трансляцію сесії в on-line режимі.

7.Оновлювати інформацію на сайті Чернівецької обласної ради не пізніше як через 48 годин після прийняття рішення.

8. До 1 січня 2015 року розмістити на сайті Чернівецької обласної ради передвиборчі програми депутатів за 2010 рік та звіти про виконану роботу.

9. Пропонуємо внести поправки до регламенту Чернівецької обласної ради та інституціоналізувати громадські слухання як дорадчий орган при Чернівецькій обласній раді.

Коментарі
  • Щоміояця відображати в ЗМІ виконання зобов”язань, ПОЧЕРГОВО, депутатів облради, їхні “добрі справи” на користь громади. Одночасно відображати їхні статки і шляхи їх отриманн. Зважаючи на зверхність по відношенню до влади, хамське відношення до керівників підприємств області, В ПЕРШУ ЧЕРГУ прохання відзвітувати Івана Шевчука!

  • а как насчет звиту активистов Майдана перед громадянами за свои результаты? сказав:

    Странная страна…
    Ставят памятники Небесной сотне, когда уже более 4 тысяч убитых. Майдановцы, ввергнувшие Украину в ужас войны и нищеты требуют у кого-то отчетов. Президент отказывает в пенсиях и соцвыплатах своим гражданам (за линией фронта), и дает посмертно звание героев тем, кого “в слепую” грубо использовали.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини