Депутат Григорій Тіміш: бажаю успіху Івану Семенюку

06.11.2014

 

DSCN9286Спілкувалася: Альона Чорна

 В дуже такій суперечливій напруженій боротьбі виграв у виборчих перегонах на окрузі №203 Григорій Тіміш. Цікаво у перші дні дізнатися, що обіцяє переможець. Щоб, звісно, потім перевірити, що ж він виконає)))
  • Григорію Івановичу, ваші першочергові плани після перемоги?

  Першочерговий план – законопроект, що стосується розвитку сільських територій. З моїми помічниками будемо працювати над цим законопроектом. Далі відкрию три громадські приймальні. Ці громадські приймальні не будуть просто приймати заяви від людей, а відпрацьовувати цю роботу щодо доведення до влади пропозицій, скарг; там будуть справжні ресурсні центри.

Будуть працювати не лише мої помічники, але й дизайнери з розробки проектів і програм не тільки транскордонного, а національного значення. Вони будуть працювати над проектами.  Допрацюю пропозицію щодо залучення коштів, які надаються для розвитку національних меншин. На всю Україну, здається, це десь 60-100 млн. кожного року. Я чув. Фактично про це дізнався нещодавно. Не  знаю чому до нас не доходило. Але знаю, що такі кошти виділяються. Буду максимально їх залучати до цього регіону. Враховуючи колорит, багато національність нашого регіону, буду спрямовувати кошти в першу чергу для розвитку інфраструктури.

Сподіваюся, що ми побудуємо дороги. Через транскордонний проект, будівництво і відновлення доріг зачепить Глибоцький, Герцаївський і Сторожинецький райони.

  • А як щодо Новоселицького району?

 Зараз реалізується мій проект, що стосується сортування і вивозу сміття у с. Мамалига-Кошуляни. Цей проект через районну раду, я його писав і пролобіював. Так розумію, вони отримали перший транш – 100 тисяч. Але має бути 1,70 млн. грн.. Це загальна вартість проекту. По всіх школах району пройшовся, знайшов одну проблему – дуже цікаву. Периферійні школи страждають через те, що покрівля дуже застаріла і майже всі дахи протікають. Сподіваюся, що зараз через проекти не тільки транскордонні, але й скажемо так, через мою присутність у такій великій фракції – пропрезидентській, допоможуть мені долучити додаткову субвенцію для покращення освітніх послуг у Новоселицькому районі.

Дороги кращі в Новоселицькому районі, ніж в Глибоцькому, Герцаївському. Це я хочу зазначити. Дійсно чи Автодор там краще працює, чи просто раніше субвенція йшла. Але відчувається контраст: Прутська зона, ближче до Хотинського району. Інфраструктура освітянська, і можливо медична, вона відстає.

Хочемо сформувати молодіжний рух на рівні Новоселицького району. Те що ми зробили в Глибоці. Молодіжні організації беруть участь в семінарах, готуються до майбутніх проектів. На рівні Новоселиці вже є попередня домовленість з керівництвом району. Вони не проти, але не знають як це зробити. Тобто треба сісти з ними і зробити.

  • Перебуваючи в с. Подвірне ви обіцяли, що в разі вашого обрання ви зробите заміну вікон у школі.  Звідки кошти? Адже школа велика. І зрозуміло, що це дорого.

Нічого страшного. Є дуже неприємна практика, яка застосовується останніми роками в Новоселицькому районі, що на першому засіданні районна рада збирається і вилучає гроші з бюджету районного: з освіти знімає й кидає на районний бюджет. Це неприпустимо, тому що фактично оголюються капітальні, поточні видатки на школи. Я надіюся, що приїду на ту сесію і максимально буду використовувати свій потенціал для того, щоб призупинити це. Це по-перше. По-друге, враховуючи те, що в нас є досвід розробки проектів, я буду використовувати й цю складову. Я не тільки в Подвірному пообіцяв. Я сказав, що в інших селах також будемо це робити. До речі, мої фахівці вже поїхали по цих селах і вони   описують всю ситуацію.. Ми візуально визначили, а зараз конкретно по-кожному й складаємо дефектні акти. До кінця листопада складемо дефектні акти. Це не тільки вікон стосується, а й фасадів, фундаментів та ін.. Є над чим працювати.

  • Уточнення щодо вікон. Кошти надійдуть з транскордонного співробітництва?

Думаю, що скоріше за все це буде субвенція або районного, або обласного бюджету. Я доб’юся цього.

  • З якими найбільшими труднощами ви  зіткнулися під час виборчого процесу.

Бруд. Не чесна гра моїх опонентів. Я намагався все таки чесно, більш коректно бути. Знаєте, виборча кампанія дуже коротка, стисла і дуже багато бруду, підстав. А в день виборів це взагалі жах. Що розказували мені мої спостерігачі: просто нагло викручували руки і робили те, що хотіли. І ці каруселі з монашками, на рівні Боян, Припруття їздили мікроавтобуси з представниками церковних громад і просто голосували по 2-3 рази. Оце все не прикрашає опонентів, які мали б чесніше це робити.

  • Яке ваше ставлення до Івана Семенюка?

Моє особисте ставлення?

  • Так.

Нічого абсолютно. Я думав, що він подзвонить, привітає. Він цього не зробив. Він підприємець, він є меценатом. Я бажаю йому успіху. Що треба буде, я йому допоможу. Його фірмі. Я чув, що в нього дуже серйозні фінансові проблеми є зараз. Не знаю. Як депутат, якщо він до мене звернеться, я йому допоможу. Тому що за ним стоять люди, які працюють на тому підприємстві і ми не маємо права допустити, щоб підприємство розвалилося і люди втратили робочі місця.

  • У чому буде принципова відмінність вашого депутатства від депутатства Івана Семенюка? Тобто кардинальна відмінність.

Важко сказати.

Я буду працювати над серйозними законопроектами. Буду максимально використовувати транскордонний напрямок. Тому що це є пріоритетом для області і мого округу зокрема. Тому що тут є зв’язки.

  • Які?

Транскордонні. Дуже серйозні. Тут і родинні зв’язки є. Я ще не вирішив, в який комітет  ввійду. У мене два варіанта. Скоріше за все: регіонального розвитку, або з питань інвестицій. Буду в групі «Україна-Румунія», «Україна-Молдова». Максимально буду використовувати свій досвід, своє вміння для покращення соціально-економічного стану нашого регіону. Покращення наших стосунків. Впливати буду максимально на події, що відбуваються в регіоні і навіть над розстановкою кадрів. Тому що кадри вирішують все. Ну і реформи підтримувати.

  • В кадровому питанні, кого б ви змінили? Хто не на своєму місці?

Фактично регіонали той залишилися. Представники Партії Регіонів, які підтримували АнтиМайдан, вони так і залишилися в основному. Я думаю станеться перезавантаження. Ну і люстрація не задіває районний рівень, скажімо так. Вона задіває від обласного і вище. Але зміни мають відбутися.

  • Ви вже приймали участь у виборах до ВР (2012 р). Який був у вас тоді результат? 

У мене тоді було майже 14%. Але соцопитування показували мою перемогу! Та за два тижні до виборів відбувся дуже серйозний підкуп.

  • З чим ви пов’язуєте зростання свого рейтингу? Як вважаєте, за які заслуги люди висловили вам свою довіру?

Хочу сказати, я кандидат від пропрезидентського блоку. Це мені додало.  І я це не приховую. По-друге, за ці два роки довелося пропрацювати в плані реалізації проектів, ідей. Будучи помічником депутата ВР Романа Ванзуряка ми поїздили по округу і максимально вирішували питання. Наприклад в Малинівці вирішили питання для села – призупинили незаконне будівництво добудови по вирощуванню індиків. Фактично вони вже в село заходили. І інші такі моменти. По іншим селах. Багато питань. Ми пройшлися по округу.

Але в Глибоці мене знали. Принцип земляцтва спрацював, що Глибока дуже сильно голосувала за Тіміша.

  • І в Новоселицькому вас підтримали, судячи з результатів.

Мене зрозуміли виборці. Я заходив  в кожну школу. Тому що сам колишній вчитель. Я знаходив спільну мову. Тому я акцент робив на роботі з інтелігенцією. бачив, що мене розуміли.

  • Вважаєте, чи правильно йти на вибори  з посади голови РДА?

Правильно. Я не є головою РДА, просто виконую обов’язки, поки що є заступником. Але я думаю варто реалізувати себе на рівні депутатства. Те що я за свої 44 роки напрацював, наробився, те що досяг, я хочу також поділитися для інших. Не лише відокремитися для Глибоцького району. А й для інших районів. Я думаю, що буду корисним для мого виборця.

  • Як можете гарантувати, що не був задіяний адмінресурс  на підтримку вашої кандидатури?

В мене склалося враження, що в Герці в Новоселиці адмінресурс взагалі проти мене працював. Я бачив таких начальників середнього рівня, які працювали на мого основного опонента. Зокрема у Новоселицькому районі. У Герцах інше відбувалося. Я взяв відпустку і пішов на вибори. Знаєте, спокійно себе почуваєш коли ти робиш чесно і порядно. У Глибоці ресурсу не було. Я там навіть не агітував. Не встиг.

  • Які ваші життєві моральні принципи?

Порядність, відповідальність за обіцянки, які ти даєш людям. Міцніше спиш, коли виконуєш обіцянки. Я дуже прив’язаний до своєї сім’ї, родини. Родинне коло для мене все. Майже. І все що я роблю, я роблю для своїх дітей. Їхнього майбутнього. Я не приховую, що буду їм допомагати  використовувати той ресурс, який зараз я маю. Але буду й для громади багато чого робити. І громада відчує. Повірте

Коментарі
  • ” Майже все, що я роблю, я роблю для своїх дітей,
    АЛЕ БУДУ і ДЛЯ ГРОМАДИ БАГАТО ЧОГО РОБИТИ.”
    Виборців цікавить ” ДЛЯ ГРОМАДИ”.

  • выиграл у Семенюка и желает ему успехов - издевается? сказав:

    Выиграл выборы у Семенюка (возможном нечестно) и желает ему успехов – издевается?

  • В загальному все правильно сказав, так само як і перегнкв з сім”єю.
    Є надія що він буде одним з кращих депутатів від 203 округу.
    Бажаємо успіху.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи