“Суворовський” фокус Каспрука не вдався. Друга спроба у понеділок

31.10.2014

Безымянный

Автор: Захар Подкидишев

Напередодні вчорашньої сесії міської ради, мер Олексій Каспрук натякнув журналістам, що вона має відбутися буденно, і без якихось сюрпризів.І справді, якщо поглянути на порядок денний, то окрім декількох земельних питань, інших бомб сповільненої дії він у собі не таїв.  Але земельні питання…

Хід вчорашнього пленарного засідання дає усі підстави стверджувати, що окремі його епізоди були чітко зрежисовані Ратушею за заздалегідь написаним сценарієм. Розгул демократії за часів революційно-демократичного Олексія Павловича досяг нечуваних розмірів. Кожна сесія супроводжується палкими виступами, тривалими дебатами взаємними звинуваченнями мера та депутатів. Пікети під стінами міської ради вже стали доброю традицією.

От і вчора все починалося, як книжка пише. Перед сходами цитаделі демократії люди з плакатами. У сесійній залі Калмикова про рідну партію і поганий Центрвиборчком, Боднар про футбольний клуб «Буковина», Бешлей про браковані бронежилети.Дали слово і представнику пікетувальників, який пояснив, що вони протестують проти незаконного будівництва навпроти вікон їхніх будинків торгівельного центру на Проспекті Незалежності, 131.

Олексій Павлович традиційно пообіцяв, що влада розбереться. І трохи неочікувано запросив до трибуни жінку з Шевченка,86, яка разом з сусідами протестує проти зведення біля їхнього будинку іншої житлової будівлі. При цьому, мер пообіцяв дати свою оцінку ситуації. І тільки-но пані завершила скаржитися на забудовника, він її дав. На екрані у сесійній залі продемонстрували фрагменти однієї з сесій 2012 року, коли розглядалося питання про виділення цієї земельної ділянки одинокій матері (яка пізніше цю ділянку продала). Відео нарізали вдало: поганий Михайлішин, який в «тємє», «лобіст» Чесанов, стурбована конспірологією любителька планетаріїв Козлова, і розсудливий захисник інтересів громади Каспрук (тоді просто депутат).

Знайти саме відео, виділити у ньому необхідні фрагменти, змонтувати їх, як потрібно – справа, яка потребує часу. А це означає, що до приходу жіночки з Шевченка ретельно готувалися… І для того були причини
Та й меседж цієї ситуації був очевидний: хтось колись займався земельним дерибаном, а Каспрук (за підтримки Козлової) грудьми ляже, але подібного не допустить.

Відволікаючий маневр мера для громадськості вдався, але не для депутатів. Незважаючи на годинні дебати з приводу «Обленерго» та «Водоканалу» та дві перерви, обранці, дивним чином,  не втратили пильність. І коли почалося ділення земельного апельсину, у депутатів почали виникати гострі та незручні для мера запитання. Каспрук, з одного боку, і закликав депутатів менше говорити, а більше кнопкодавити. А з іншого – досить кволо реагував, коли окремі обранці вкотре починали дискутутвати.

Це наводило на думку, що такий перебіг подій Каспрука влаштовує, бо ближче до вечора частина депутатів готова натиснути кнопку «за» навіть за оголошення війни Гондурасу, аби ця сесія нарешті закінчилася.

Але план таки зашкутильгав на питанні про поділ земельної ділянки на Суворова,2Б. Ні для кого не секрет, що цю вулицю з благословення  Федорука вже давно прихватизували будівельні фірми колись «змінних», а тепер «народних» фронтовиків.

У березні цього року, на хвилі революційної ейфорії, одній з таких фірм («Фенікса-Інвест») без будь-якого аукціону передали земельну ділянку розміром 0,47 Га. З офіційним формулюванням : «Для будівництва та обслуговування житлового комплексу з соціально-культурно-побутовими приміщеннями».

Але фірма,чомусь, вирішила поділити цю ділянку на три частини. У липні кнопкодави Каспрука рішення про поділ на сесії продавили. Вчора здійснений поділ залишалося підтвердити.

Ворожі голоси подейкують, що, принаймні, одну ділянку фірма вже продала за готівку. І нині міська влада шукає юридичні шляхи узаконити цю оборудку. Кажуть.

Депутати ворожим голосам вірять, а тому перед розглядом цього питання попросили перерву на 15 хвилин, яка з обопільної згоди  затягнуться до понеділка…

 

Чернівецька міська рада

56 сесія VІ скликання

 Р І Ш Е Н Н Я

 

30.10.2014 №____                                                                                   м.Чернівці

 

Про погодження ТзОВ «Фенікс Інвест» проекту поділу та надання  земельних ділянок за адресою вул.Суворова Олександра,2-Б в оренду, визнання таким, що втратив чинність, пункт  2 додатка 2 до рішення міської ради                            VІ скликання від 27.03.2014р. №1162

 

Відповідно до Земельного кодексу України, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про оренду землі», проекти відведення  земельних  ділянок, пропозиції департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради,  Чернівецька міська  рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Погодити товариству з обмеженою відповідальністю «Фенікс Інвест» проект поділу орендованої земельної ділянки за адресою вул.Суворова Олександра,2-Б, площею 0,4702га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0011), для будівництва та обслуговування житлового комплексу з соціально-культурно-побутовими приміщеннями на 3 (три) земельні ділянки: за адресоювул.Суворова Олександра,2-Б, №1 – площею 0,2684 га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0046), №2 – площею 0,0836га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0048), №3 – площею 0,1182га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0047), для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (для будівництва та обслуговування житлового комплексу з соціально-культурно-побутовими приміщеннями) (підстава: рішення міської ради VI скликання від 31.07.2014р. №1299 (пункт 15)).

1.1. Надати товариству з обмеженою відповідальністю «Фенікс Інвест» земельні ділянки за адресою вул.Суворова Олександра,2-Б, №1 – площею 0,2684 га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0046), №2 – площею 0,0836га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0048), №3 – площею 0,1182га (кадастровий номер 7310136300:03:004:0047), в оренду терміном на 5 (п’ять) років для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (для будівництва та обслуговування житлового комплексу з соціально-культурно-побутовими приміщеннями) (підстава: рішення міської ради VI скликання від 31.07.2014р. №1299 (пункт 15)).

1.2. Визнати таким, що втратив чинність, пункт 2 додатка 2 до рішення міської ради VІ скликання від 27.03.2014р. №1162 «Про надання юридичним особам і підприємцям земельних ділянок в оренду, поновлення та відмову у поновленні договорів оренди землі, визнання такими, що втратили чинність, та внесення змін до окремих пунктів рішень з цих питань» в частині надання товариству з обмеженою відповідальністю «Фенікс Інвест» земельної ділянки за адресою вул.Суворова Олександра,2-Б, площею 0,4702 га, в оренду на 5 (п’ять) років (до 15.04.2019р.) для будівництва та обслуговування житлового комплексу з соціально-культурно-побутовими приміщеннями та припинити договір оренди землі від 15.04.2014р. №8865, у зв’язку зі зміною умов користування.

 

2. Рішення підлягає оприлюдненню на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради в мережі Інтернет, за винятком інформації, яка містить персональні дані.

 

3. Організацію виконання цього рішення покласти на директора  департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради  Бабчука В.Г.

 

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури та будівництва.

 

 

Чернівецький міський голова                                   О.Каспрук

 

 

Коментарі
  • Каспрук сгорает от страсти , когда вопрос
    касается базаров и земельных дилянок.
    Ласые кусочки, что говорить.

  • Не розумію, чому треба робити 2-3 спроби,це що спорт , один раз проголосували і доста.

  • Черговий шедевр дебільного Подкідишева. А чо мовчав два дні, заціпило? Чи може, не знав про що написати, а свої 200 грам проданівського коньяку ж треба якось відробляти. Бідоська, тем не залишилось вже. А як не буде Каспрука, про що буде писати це чудо природи, яке лише повітря псує своїм існуванням і більше ніяких результатів письменницької діяльності.

    • Ему тем для статьей хватит: на Буковине столько политических придурков, жизни человеческой не хватит всех их опписать

    • политическими придурками я в своем комменте назвал персонажей, которых Подкидышев опписывает

    • маленький, да удаленький) не боится правду матку ссать политическим уродам в очи

  • Ты такой 123 , как я царица Клеопатра. Тут был 123, так его комменты были как светлые лучики
    в тёмном царстве , а твои как большой высер.
    Будь здоров и не болей поносом.

  • Мер Каспрук О.П. разом з провладними депутати від Народного Фронту в міській раді, з апетитом, винесли на цю сесію низку питань. Окрім 0,47 га по Суворова (фірмі ТОВ «Фенікс Інвест») – землю, яка була вкрадена у громади ще при Федоруку, винесли питання про виділення 13 гектарів по Комунальників (охоронна зона навколо озера) на користь фірми «Реал Траст» (належить міністру Бурбаку).
    Що казати, поки країна воює, вони нахабно, не соромлячись, не звертаючи увагу ні на люстрацію, ні на війну, ні на революційні процеси у державі, просто нагло крадуть. Переможці!
    Чому у нас людей така коротка пам’ять? Чому ми знову повелися на солодкі обіцянки і не взяли до уваги те, що ці представники банди Федорука два десятиріччя обкрадали громаду, країну і зараз продовжують це робити!
    Люди, де наша гідність? Невже чернівчани такі обмежені? Хотілося би вірити що ні!!!
    Вочевидь, це результат того, що чернівчани тривалий час були нагло одурені газетною локшиною – байками про “чесного царя”, тощо. Нажаль, вдала піар компанія та підтримка продажних власників ЗМІ, які ніколи не висвітлювали справжню – правдиву інформацію про зграю злочинців при владі, повернули до влади справжнє бандитське угрупування. І це прикро! Це привело до того, що одурені чернівчани знову обрали до ВР “голубих” крадіїв з чесними очима, які тільки гарно говорять.
    Хочу нагадати усім, що редактори друкованих видань “Молодого буковинця” та газети “Час”, за дуже велику винагороду, цілеспрямовано замилювали очі, відбілювали та відволікали людей від ПРАВДИ. Насправді, ці «акули пера», винні у всіх українських проблемах, починаючи ще з розпаду СРСР. Саме на Буковині, ці комуністичні писаки вдало перефарбувалися і зайнялися відбілюванням КДБ-ешного “стукача” з партквитком комуністичної партії. Це на їх совісті! Як вони дивляться в очі людям? Горіти їм у пеклі!
    Так буде не завжди і кожен отримає по заслузі.

  • Цілком підтримую автора коментаря “Для роздумів”. Просто складається враження, що усі здатні думати і аналізувати ситуацію чернівчани виїхали до Ізраїлю, а залишилоя одне бидло. Господи, прости мене грішного.

  • 23 роки ми засівали поле своїми правилами
    життя – тепер збираємо врожай – ЦЕ
    ТЕПЕРЕШНІ ЛЮДИ і НАШЕ ЖИТТЯ.

  • Про які 13 га написав “про роздуми” ?
    Може на цьому сайті є і здоровомислячі. Поясніть.

    • не нравится этот сайт? иди на сайт Міськради – там всё тебе понравится, там всё для тебя идеально и тебя накормят очень сытными цифрами)))

  • Газета Молодий буковинець ніколи не критикувала Миколу Федорука і це чиста правда. Якщо, хоча би частина того, що кажуть про колишнього мера правда, тоді виникає питання, чому саме МолБук приховував та продовжує приховувати справжню інформацію від мешканців міста?! Нас що мають за баранів? Так…. МБ – продажна газета!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини