Привіт Калмиковій від Нацбанку

31.10.2014

Національний банк України прогнозовано залишив поза увагою звернення депутатів Чернівецької міської ради щодо заборони діяльності російських банків на теренах Чернівців, ініціатором якого були депутати фракції ВО «Свобода» у міськраді. Якоьс по-іншому їх треба складати мабуть, і займатися цим фахівцям.

Про відповідь повідомляє прес-служба Ратуші з посиланням на офіційну відповідь НБУ:

«У відповідь на звернення Чернівецької міської ради щодо відкликання банківських ліцензій у ПАТ «Дочірній банк Сбербанку Росії» та ПАТ «Банк Русский стандарт» Голова Національного банку України повідомила, що станом на 15.10.2014 року правові підстави для прийняття такого рішення відсутні. Зазначається, що підстави для відкликання банківської ліцензії встановлено статтею 77 Закону про банки. Національний банк України відкликає банківську ліцензію з власної ініціативи у разі, якщо:

1) виявлено, що документи, надані для отримання банківської ліцензії, містять недостовірну інформацію;

2) банк не виконав жодної банківської операції впродовж року з дня отримання банківської ліцензії.

Порядок відкликання банківської ліцензії у банку, що ліквідується за ініціативою власників, визначається нормативно-правовими актами Національного банку України. Банківська ліцензія може також відкликатися за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини