Як розпізнати брехуна: топ 5 ознак – психологи

20.10.2014

Про те як зрозуміти, що людина бреше, – пише zdorovia.

Зовнішні ознаки
Зовнішні ознаки найбільш очевидні. Людина змінюється на обличчі, може почервоніти, збліднути, почати заїкатися, покашлювати. Може з’явитися нервовий смішок, посилитися потовиділення, виступити піт. Також може змінитися тембр голосу, з’явитися недбалий тон, і змінитися швидкість мови.

Жестикуляція
Жестикуляція також часто видає брехуна. Жести стають метушливими та дрібним, без певного призначення, як би неприродними. Людина починає поправляти одяг, чухати ніс, вухо, щоку, без кінця поправляти волосся, перебирати будь-які предмети в руках.

Емоції
Емоції на обличчі брехуна також можуть підказати про те, що людина готова сказати неправду. В першу мить після запитання на обличчі співрозмовника відображаються реальні почуття. Обличчя може висловлювати розгубленість, збентеження, переляк, сумнів. В цей же час людина починає переконливо говорити про свою правоту чи доводити свою невинність, варто насторожитися.

Позиція при спілкуванні
Щоб приховати обман, людина найчастіше вибирає оборонну позицію, яка може бути й агресивною. Вона може почати наступати, зухвало звинувачувати співрозмовника.
Брехун намагається не дивитися в очі співрозмовника і розташуватися від нього не прямо, а збоку. Може відвернутися чи прийняти будь-яку навмисну позу (опертися на стіл, розвалитися з усмішкою в кріслі і т.д.).

Розмова з брехуном
Послідовність викладу у брехуна також страждає. При розповіді про що-небудь він може викладати події в одній послідовності, а якщо йому задавати питання в різнобій, про різні відрізки часу, то починає плутатися, збиватися, вигадувати нові подробиці.
Брехун буде використовувати ваші слова, щоб зробити відповідь дуже схожою на запитання.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини