КСУ(Конституційний суд) відкрив провадження щодо мовного закону за поданням 57 депутатів

10.10.2014

Ухвалою колегії суддів Конституційного Суду (КС) України відкрито конституційне провадження у справі щодо відповідності Конституції закону України «Про засади державної мовної політики» від 3 липня 2012 року № 5029-VI.

Як повідомляється на сайті Конституційного Суду у п’ятницю, наразі здійснюється підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні суду.

Конституційне подання 57 народних депутатів України щодо конституційності цього закону, яке надійшло 10 липня нинішнього року, перебувало на розгляді колегії суддів Конституційного Суду України, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики» 3 липня 2012 року. 8 серпня президент Віктор Янукович підписав цей закон, а також доручив Кабінету Міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Закон набув чинності 10 серпня, він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

За матеріалом ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини