Як сформувати правильну поставу

04.09.2014

Стежити за поставою потрібно з ранніх літ. Саме від уваги батьків залежить те, наскільки правильно сформується постава, так як дитина сама ще не завжди може проконтролювати себе. Батьки повинні не випускати з уваги як їх дитина ходить, як сидить за столом, на чому спить (матрац повинен бути напівтвердим, а подушка невисокою). Дуже корисні заняття спортом, такі як гімнастика, плавання, рухливі ігри. Також батькам важливо не забувати, що правильна постава допомагає дитині не тільки бути здоровим, але і додає упевненості в собі. Якщо в дитячому віці з’являться які-небудь проблеми з хребтом – сутулість, сколіоз, то їх ще можна виправити за допомогою спеціальних фізичних вправ, які призначить лікар-ортопед.

Дорослій же людині, особливо якщо вона довго сидить в одному положенні і звикла сутулитися, досить складно виправити поставу. До того ж з віком розвивається остеопороз, який призводить до розм’якшення кісток. Але підкоригувати поставу все ж можна, якщо постійно стежити за своїм положенням тіла і давати фізичне навантаження своєму організму.

 Ось деякі поради по формуванні правильної постави:

  • Сидіти потрібно, розправивши плечі і підтягнувши живіт, при цьому ступні повинні рівно стояти на підлозі. Кожні півгодини потрібно міняти положення тіла, здригнутися і по можливості пройтися.
  • Ходити потрібно теж правильно: плечі розправлені, живіт підтягнутий, а голова гордо піднята.
  • Важливий момент у формуванні красивої постави – правильне спальне місце. Жорсткий матрац та ортопедична подушка допоможуть максимально відпочити хребту під час сну.
  • І, звичайно, для хребта дуже важливий м’язовий корсет. Ідеальним видом спорту для формування правильної постави є плавання, яке не тільки тренує всі м’язи, але і приносить задоволення людині. Також корисні вправи з вагами (гантелі), з гімнастичною палицею, вправа «кішка», тощо.
  • Жінкам варто уважно ставитися до вибору взуття – високий каблук порушує рівновагу, ще більш навантажуючи хребет. Власниці грудей великого розміру повинні правильно вибирати бюстгальтер, особливо добре утримує груди бюстгальтер з перехресними бретельками. Молодим мамам не слід постійно носити і заколисувати дитину на руках, краще скористатися слінгом або коляскою.

Значення правильної постави для людини величезне, адже саме від неї залежить те, як ми себе почуваємо і у фізичному, і у психологічному плані, інформує healthy.

Коментарі
  • Більше всього мені подобається : живіт втягнутий,
    плечі розгорнуті, голова гордо піднята.
    Ідеш , як аршин проковтнув. А всі інші в основному
    сутулі, як чорти.

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини