І знов починається бій. Обленерго знеструмило водоканал. Калинівський заплатить

31.07.2014

defaultПАТ ЕК «Чернівціобленерго» 20 липня без попередження відключило від енергопостачання 16 підвищувальних насосних станцій МКП «Чернівціводоканал». Внаслідок таких дій без водопостачання залишилися верхні поверхи будинків на вулицях Воробкевича, Комарова, Івасюка, Південно-Кільцевій, Головній в районі заводу «Кварц», Бульварі Героїв Сталінграду, провулку Ентузіастів, вулицях Авангардній і Руській (від будинку №205 до мікрорайону Гравітон). Для пояснення ситуації голову правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Олексія Шекету запрошено 31 липня на сесію міської ради.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, за договором про реструктуризацію боргу МКП «Чернівціводоканал» та ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» погодило графік погашення заборгованості, згідно якого водоканал повинен був у липні сплатити у рахунок погашення боргу 1,5 млн.грн. власних коштів. Таку ж суму передбачалося сплатити у серпні.

На зустрічі міського голови Олексія Каспрука з головою правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Олексієм Шекетою було досягнуто домовленості про внесення змін у зазначений графік. Згідно гарантійного листа МКП «Чернівціводоканал» зобов’язувався у липні проплатти 1 млн. грн. власних коштів, у серпні – 2 млн. грн., а в подальшому чітко дотримуватися графіку проплат.

Для дотримання цієї домовленості 31 липня на розгляд сесії міської ради в терміновому порядку винесено питання про надання поворотної фінансової допомоги водоканалу комунальним підприємством МТК «Калинівський ринок» у розмірі 1 млн. грн. Про важливість прийняття зазначеного рішення проінформовано депутатів міської ради на Дні депутата та під час погоджувальної ради представників фракцій.

Міський голова Олексій Каспрук переконаний, що критична ситуація у стосунках двох підприємств впродовж 31 липня буде вирішена, водопостачання міста буде відновлено в повному обсязі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини